Volkswagen Polo 1.4 16V 80pk Optive (2007)
Uitvoering | Polo 1.4 16V 80pk Optive |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na het inleveren van de Altea en het rijden in de 206, wordt eind maart eindelijk de nieuw bestelde Polo afgeleverd.
Het is een Black Magic geworden in 3 deursuitvoering met Optive uitrusting.
Een zeer complete auto, al had ik voor dit geld wel wat meer verwacht, zie ook mijn review van onze nieuwe Skoda Fabia, die voor minder geld een stuk rianter is uitgerust! Als extra optie zit er mijn Pioneer radio in (belachelijk dat die niet af-fabriek is bij VW...) 8 speakers en mistlampjes.
Neemt niet weg dat de Polo een uiterst fijne auto is. De nieuwe 1.4i 80pk motor bevalt uitstekend. Vermogen lijkt wat minder, maar het koppel is zeer hoog. Samen met de zeer prettig schakelende versnellingsbak levert dit prima prestaties op. Je rijdt zelfs menig dieseltje voor schudt met je benzine polo! Het verbruik valt mij ook niet tegen. Met veel file en doortrappen haal ik 1:12, met rustig rijden ruim 1:17..... Niet slecht.
Verder een zeer prettige auto, genoeg ruimte, lekker doordacht, degelijk en een fijne zitpositie is voor iedereen te vinden. Stuur is axiaal verstelbaar, de stoel in hoogte en over een fikse afstand achteruit. De auto rijdt verder als een trein. Spoort bijzonder goed en stuurt best wel direct. Jammer is alleen dat de eerste 700 km de remmen niet adequaat zijn, ies om rekening mee te houden! Hij remt dan gewoon best slecht. Nu is dit veel beter, al vind ik hem in vergelijking met de Altea nog steeds wat slecht ’bijten’.
Tot dusver een lekker bakkie.
27-09-2007, 16.000 km
De auto is inmiddels lekker ingereden. Verbazingwekkend blijft de trekkracht. Je merkt het echt dat koppel en die versnellingsbak. De auto trekt zeer goed en rijdt erg lekker!
Wat ik ook waardeer zijn de 8 boxen, in samenwerking met mijn versterker en subwoofer. Het geluid is nu zo z
Lekke band, maar dat komt door de nieuwbouwwijk.
Deur links sluit soms slecht en moet twee keer over.
Auto is terug naar de garage geweest. De accu lekte stroom, waardoor na een weekend de auto niets meer deed. Na 3 keer kreeg ook Logicx de auto niet aan de praat en is hij afgesleept. Oorzaak bleek een verkeerd aangesloten radio te zijn (moest omgeleidt worden en is af-fabriek niet gebeurt geloof ik). Dus bedrading aangepast en nieuwe accu erin.
Motor stottert soms bij langdurig op een gaspedaal stand rijden, alsof de brandstoftoevoer even onderbroken wordt.... Vreemd, iets voor bij de servicebeurt....
Wat mij ook blijft storen is dat de auto vrij slecht remt. Wij rijden zelf een vergelijkbare Skoda Fabia en die remt echt stukken beter. Toch maar eens naar laten kijken als hij naar de garage gaat eind volgende maand voor de winterbandjes...
Het remmen op winterbandjes gaat een stuk beter, vreemd eigenlijk, maar goed. Wel blij dat er eindelijk de goede winterbanden onder zitten, het verschil tussen 155 en 185 banden is wel erg goed merkbaar en voor de krachtige motor gewoon te zot om op die smalle bandjes te rijden! Foutje van de dealer, maar ben blij dat ze er onderuit zijn!