Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI 140pk Highline (2006)
Uitvoering | Passat Variant 2.0 TDI 140pk Highline |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Sinds april vorig jaar in bezit van deze Passat. Vorige auto was een A4 Avant met gechipte 1.9 TDI. Mooi moment om eens een vergelijkend oordeel te trekken tussen deze 2 modellen.
Pluspunten van de Passat zijn de enorme binnenruimte, fijne motor (berg op met caravan van 1500 kg geen enkel probleem), mooie interieurafwerking en fraai exterieur dat veel positieve reacties oproept. Minpunten minder vind ik het weggedrag (beetje zweverig), remmen en matige geluidsinstallatie.
De A4 is aanzienlijk kleiner (vooral achterin) en had in mijn geval wat minder vermogen (125 pk). Interieur en exterieur ook prima voor elkaar waarbij ik de kwaliteitsbeleving bij Audi toch wat hoger vind (dichtslaan Audi portier klinkt net even anders). Waar de A4 voor mij duidelijk beter scoort zijn de rij-eigenschappen. Stuurt een stuk scherper en heeft een strak solide onderstel. (bij zowel Passat als A4 geen sportonderstel gekozen). Qua imago kom je in beide modellen prima voor de dag al wordt de Passat iets breder geaccepteerd is mijn gevoel. Bij Audi hebben sommigen meer moeite om hun jalouzie te verbergen.
Hoewel er op de Passat bijzonder weinig aan te merken is (nog geen enkel probleem tot nu toe) gaat mijn voorkeur uit naar de A4 vanwege de betere rijeigenschappen. Wegen voor mij zwaarder dan afmetingen en een handvol PK’s.
niet 1
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5
- Comfort4
- Kosten4
Uitgelicht aanbod

Volkswagen Passat Variant 2.0 FSI Highline 4Motion - 2006 – 324.887 km - Klokje Rond

VW Passat 2.0 TDI 4Motion (2008 / 478.291 km) - Klokje Rond

Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI 4Motion

Cadillac BLS Wagon - Volkswagen Passat Variant

Volkswagen Passat 1.6 TDI Bluemotion T. Comfortline (2011)