Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI 140pk Comfortline (2006)
Uitvoering | Passat Variant 2.0 TDI 140pk Comfortline |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
De nieuwe Passat is een duidelijke upgrade van het vorige model. De auto biedt nog meer plaats, heeft een zeer grote kofferruimte en rijdt absoluut beter kwa wegligging. Ook op uitrusting is het stukken beter dan de vroegere modellen.
De motor (2.0TDI 140pk) is zeer rustig en zuining maar heeft een haast benzine achtige kracht opbouw, hoe hoger in de toeren hoe meer kracht. In vergelijk met mijn oude 1.9 mist de 2.0 duidelijk koppel onderin maar gelukkig ook het brommerige en is de ’loop-kultuur’ sterk verbeterd.
Voor de sportieve rijders, de oude 1.9TDI’s met standaard 130pk geven een snellere indruk terwijl mijn getunde 1.9 (155pk en een berg Nm aan koppel) een stuk sneller was. Zelf zou ik onderin meer trekkracht wensen.
Dan nog even de klachten die je soms hoort over de electrische handrem, ik vind het een uitvinding want het spaart een on=oogelijke handel in het midden en wen je er erg snel aan.
Nu (feb 07) al weer 7500km achter de rug (in 3 mnd) en nog steeds erg te spreken over met name de rust en gemak waarmee deze auto rijdt. Geen scheur-ijzer maar de ideale reisauto
De climatronic is erg fanatiek en blijven de stelmotoren permanent bezig met verstellen. DIt geeft een tikkend geluid uit het dashboard. Volgens de garage een software probleempje...
Helaas is er na 3 maanden nog steeds geen update beschikbaar vanuit VW en na een flinke discussie met de garage blijken meerdere autos dit euvel te hebben. Toch wel slordig en onbegrijpelijk.