Volkswagen Passat Variant 1.6 TDI 105pk BlueM. T. Highline (2012)
Uitvoering | Passat Variant 1.6 TDI 105pk BMT Highline |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Nieuwe wagen!
Hallo,
Twee weken gelden een nieuwe bak mogen uitzoeken. Erg zitten twijfelen tussen een audi a4 avant en deze vw passat variant. uitijndelijk toch voor de passat gegaan, lekker veel ruimte en super lux..
En naar mijn een hele mooie luxe verschijning. Het grootste voordeel van de audi waren de extra pk's (20% bijtelling) maar na een proefrit in passat verkocht. De wagen wil best lopen, hier in nederland tik je als je wil zo de 180 aan. Hij doet dan ook niet erg onder aan onze huidige passat 2.0 tdi 110pk.
Het betreft een:
-Sport paket 2 Zwart leder 'Nappa'
-17" mineapolis velgen
-Automatisch wegklapbare trekhaak
Levering is rond week 15
Ik ga deze review met regelmaat bijwerken.
gr.
Bijna een halve ton, het gaat lekker. De wagen bevalt nog erg goed... Het is fijn om in zo'n auto te rijden.
Rijden:
De wagen loopt erg goed. De wagen staat sinds een week of 3 op winterbanden. Er zitten nu stalen velgen met de maat 215-55-16, dit staat niet echt mooi maar dit was nodig omdat er om de 235-17-45 velgen geen sneeuwkettingen kunnen (zitten te dicht op de vering). Het ziet er een stuk minder uit en het verbruik is ook niet veranderd. Er zitten Michelin alpin 4 banden onder (Erg rumoerig!!) de wegligging is er wel op achteruit gegaan maar hij is wel iets soepeler over oneffenheden. 105 pk's doen het prima, het koppel onder de 1800 Tpm heeft zich enorm verbeterd! Ik snap niet hoe dit kan maar heb hem wel eens even een paar keer vlink op zijn staart getrapt. Ik denk dat dit geholpen heeft. Eind deze maand moet hij weer naar Oostenrijk. Mooi 170 op de cruise als de omstandigheden er naar zijn. Ik ben er wel achter gekomen dat de wagen in zijn 5 harder loopt als in de 6. De top is 204 Kmh (200 Kmh op gps) in zijn 5 op een vlakke autobahn.
Verbruik:
5.7L/100, ik vind dit wel wat tegen vallen. Onze vorige passat was hier veeeeel beter in!
Navi/Geluid:
De rns 315 bevalt goed, het is wel een beetje een achteruitgang als je van een 510 komt (de keuze was Xenon of 510, anders moest er bij betaald worden en hier had ik geen zin in.. en be blij met mijn keuze.) Het sound pakket is echt top!! Heerlijk geluid een mooie diepe bas en heldere klanken. Je moet hem eerst wel even goed afstellen maar dan is het echt heel goed..
+ Uiterlijk
+ motor karakter
+ speakers
+ Comfort
-kracht onder 1500 tpm
Kortom:
Ik ben erg blij met deze wagen, en heb geen moment spijt van de keuze tussen:
Audi A4 2.0 TDIe
Volvo S60 DrivE
Vw passat Highline 1.6 TDI
Vw passat comfortline 2.0 TDI
Eind!
Einde passat! Gisteren mijn Audi A3 limousine 2.0 tdi proline S opgehaald (heerlijk ding!). Dus hier mijn bevindingen van de afgelopen tijd:
De passat heeft het perfect gedaan, hij heeft mij nooit in de steek gelaten en is alleen bij de dealer op bezoek geweest voor de algemene 30000 km beurten waar altijd alles dik in orde was.
Het rijden in de passat vond ik altijd een feest, een enorm fijne reis auto! De 1.6 tdi is voor mij altijd genoeg geweest, in de 5e versnelling in de bergen met 4 personen + bepakking was het gewoon prima te doen en hou je 160 kmh makkelijk vast. Ik vond de tests van autobladen dan ook erg overdreven wat betreft het vermogen, nu ik het kan vergelijken met de audi had de passat natuurlijk wel minder pit maar was echt niet ondergemotoriseerd! En na een beetje oefenen reed je het grootste gros er toch uit bij het stoplicht.
Het verbuik is nooit echt top geweest, rustig rijden in nederland met af en toe even vlink doortrekken om EGR/DPF etc schoon te houden resulteerde in 6.0L per 100 km volgens de boordcomputer. Dit doet de audi nu al beter (200 km gelopen) en dat vind ik wel een beetje vreemd.
De ruimte en het enorm mooie panorama dak ga ik vast en zeker missen want deze zijn beide kleiner in de audi. Ook vond ik het design erg mooi van de auto wanneer er de juiste opties op zitten, beetje lager, xenon etc.
Ik denk dat de volgende eigenaar er nog veel plezier mee gaat hebben, de auto is altijd in alle rust warm gereden en zat erg veel op de snelweg. Er zijn nog wel lease rijders die voorzichtig met zijn "geleende" spullen omgaan!

Volkswagen Passat 2.0 TSI Highline Leder Navigatie Trekhaak Camera Cruise Control Climate Control PDC
- 2012

Volkswagen Passat Variant 1.6 TDI BlueMotion Executive Edition