Volkswagen Passat Variant 1.6 TDI 105pk BlueM. T. Comfortl. (2011)

Volkswagen Passat Variant 1.6 TDI 105pk BlueM. T. Comfortl. (2011)

UitvoeringPassat Variant 1.6 TDI 105pk BlueM. T. Comfortl.
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2012

Volkswagen Passat 1.6 tdi 105 pk

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe leasewagen, heb ik veel op Autoweek.nl gekeken, zodat ik beter wist wat sterke en zwakke punten zijn van bepaalde auto’s. Ik ben al jarenlang een tevreden Audi rijder, maar ik wilde vanwege ruimtegebrek over op een andere auto i.v.m. de kinderen. Na een tijdje reviews vergeleken te hebben Van de Ford Mondeo en de Volkswagen Passat ( beide de 1.6 motor) is mijn keuze op de Volkswagen Passat 1.6 tdi 105 PK gevallen, en heb ik deze dus besteld.

Ik heb mijn Passat 1.6 tdi met de volgende opties uitgevoerd:

- Executive premium pakket
- Pareleffectlak Deep Black
- Bruin leren bekleding met zwarte vloer en grijze hemel
- Chromen dakreling
- Zij en achterruit 35% getint
- Trekhaak
- Radio/CD/SD/Navigatie RNS
- Geluidswerende voorruit
- Stoelverwarming

Exterieur
Persoonlijk vind ik het exterieur van de nieuwe Passat er erg goed uitzien. Ten opzichte van mijn vorige Audi A4, is de nieuwe Passat een hele verbetering! Het is een grote en degelijke wagen, die je al snel een gevoel van luxe geeft.

Interieur
Het interieur van de nieuwe Passat 1.6 tdi bevalt mij erg goed. De stoelen zitten buitengewoon goed, wat best belangrijk is voor een grotere man als ik, ik heb veel meer ruimte in de breedte. Ook de binnenkant van de auto geeft je al snel een gevoel van luxe. Het totaalplaatje van het interieur is gewoon compleet! Ook hoor je als je aan het autorijden bent bijzonder weinig geluid, wat ik zelf als erg prettig ervaar.

Het navigatie en multimedia systeem
Ook deze systemen bevallen mij erg goed. Het navigatiesysteem werkt erg snel en berekent de routes zonder fouten o.i.d. Toen ik reviews gelezen heb over dit navigatiesysteem van de nieuwe Passat, las ik dat het systeem traag scheen te zijn. Ik woon zelf in een aardig nieuwe wijk, maar de navigatie pakt alle straten en nieuwe delen prima op! Het viel mij dus 100% mee. Ook het multimedia systeem is goed te doen! Ik heb een HD-kaart aangesloten op het systeem, waardoor ik nu alle muziek kan luisteren die ik zelf wil, ideaal! Het geluid in de auto is ook erg goed. De telefoonverbinding op de auto was in het begin even puzzelen, maar als je het eenmaal aangesloten hebt, werkt het erg goed. De auto wordt bij het instappen automatisch gekoppeld met je telefoon en je kunt zonder problemen handsfree bellen, muziek afspelen vanaf je mobiel en dergelijke.

Chiptuning Motor
De motor van de Passat 1.6 tdi voldoet maar heeft beduidend minder vermogen dan mijn Audi (140 PK). De motor reageert wat traag op het gas en voelt niet erg sportief aan. Met zijn 105 PK kan de auto wel meekomen in het verkeer maar je houdt gewoon niks over. Vanaf de vijfde en zesde versnelling vond ik de trekkracht simpelweg te weinig. Hierdoor heb ik de beslissing genomen om de auto te laten chiptunen. Ik ben naar mijn dealer gegaan, die de tuning voor mij heeft uitgevoerd. Eerst werd mij ABT tuning aangeboden, maar daar durven ze € 1550,-voor te vragen, absurd hoog. Toen ik dat aangaf werd mij te verstaan gegeven dat ze ook een goed en veel goedkoper alternatief hadden, namelijk Ventura Tuning. Ik heb toen geGoogled op dit merk en zag vele positieve ervaringen van 1.6 TDi rijders die al Ventura tuning hadden.Voor deze tuning moest ik €485,- ex montage betalen. Mijn dealer had al verscheidene 1.6 tdi’s voorzien van Ventura-tunings en was hier zelf erg tevreden over. Hij vertelde mij dat de meeste mensen die geïnteresseerd zijn in tuning ABT veel te duur vinden, maar dat ze deze tuning standaard aan moeten bieden. Ik vond de tuning van Ventura dan ook al snel een stuk aantrekkelijker klinken, Het laten plaatsen van de tuning was binnen 20 minuten gebeurd, en het verschil merk je echt goed. Er zit meer trekkracht in de auto en hij rijdt behoorlijk zuiniger! Kortom, ik ben erg tevreden met mijn tuning en met mijn nieuwe Passat!

PRIVATE LEASE Volkswagen Passat