Volkswagen Passat Variant 1.4 TSI BMT Highline (2012)

Volkswagen Passat
Volkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen Passat

UitvoeringPassat Variant 1.4 TSI BMT Highline
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2016

humor in Norg

De laatste paar duizend kilometer gemiddeld 5,4 kilo / honderd kilometer.
Heerlijk relaxed rijden wordt beloond met 19 km / kilo.

Auto gaat maandag terug naar de dealer navigatie is in de war en motormanagement lampje brandt nadat gastank leeg was gereden en de auto op benzine verder reed.

Wij genieten van deze auto .

Verder heeft de verkoper ons leuk verrast. We noemen geen namen ( Jan Dorenbos uit Norg.) Je weet wel de plaats waar onze ijzersterke columnist woont Bas van Putten.We zochten een auto met trekhaak.

Zat er volgens hem niet op. Na aankoop bleek er een electrische trekhaak onder ter hangen,was een leuke verrassing.

verder zat er volgens hem ook geen onderhoudsboekje bij.
Dus 'een besteld bij de vw dealer.

Komen we later bij schoonmaken vd auto erachter dat in dashboard kastje een oranje lintje hangt.Wij eraan trekken en ja hoor daar komt het volledig ingevulde boekje te voorschijn.

Terug roep actie

Kregen een brief van PON in de bus.
Gastanks onder uw auto kunnen een te geringe wanddikte hebben.

Afspraak maken bij een dealer naar keuze en geen gas meer tanken.ik citeer uit de brief : Wat doet Volkswagen?
Zekerheidshalve wil Volkswagen de aardgastanks van uw auto vervangen door exemplaren met een verbeterde coating.waardoor het dunner worden van de wanddikte door corrosie niet meer kan optreden

wij afspraak ingepland en raad es kregen we te horen dat ze eerst wanddikte gaan controleren en als blijkt dat het nodig is wordt de gastank vervangen (kosteloos)

Auto rijdt verder goed geen problemen meer gehad met navigatie of motor management meldingen in display.

nog 2 maanden garantie en twijfel of ik olie ververs om 15dkm zoals vw voorschrijf of zoals garage aangeeft 20dkm.

wel ca.0,6 liter olie bijgevuld na 12dkm.

apk

Het werd weer tijd voor een apk tje en een kleine beurt.

De garantie periode is voorbij en wij kregen de vraag van Jan Dorenbos uit Norg om bij vw dealer het motormanagement te laten uitlezen want hij kwam er niet uit.

Wat bleek de auto mag niet overschakelen van aardgas op benzine als je rijdt. Hierdoor krijgt de motor een te arm mengsel waardoor de boordcomputer een motormanagement storing aan geeft.

lijkt mij allemaal wat vreemd maar zal binnenkort andere bezitters es vragen of dit normaal is.

dus het beurtje uit laten voeren ca 20 dkm na de vorige.

Winterpret

Heerlijk vakantie gehad in Munchen .Daar de winterbanden goed kunnen testen.Had voor niet veel profiel meer 4a5 mm Achter nieuw erom laten zetten . Zodra we van de parkeerplaats weg wilden rijden moesten we een drempel van sneeuw over .en dat lukte niet.

Waarschijnlijk ook niet met nieuwe winterbanden. Toch es sneeuwkettingen overwegen.

Verder super tevreden met de afstand die we af kunnen leggen met duits aardgas ca 500 km op 23 kg. In Nederland lukt net aan 420 km bij rustig rijden.

alleen weer het oude kwaaltje aardgas tank leeg gereden rijdt daarna zonder problemen op benzine maar toch springt mototstoringslampje weer aan.

maar weer even laten restten door onze garage .

allemaal een fijn gezond 2018 gewenst

verkocht

Hierbij de laatste review over de aardgas passat. We hebben genoten van deze luxe auto .Maar helaas kregen we problemen met de kleppen in de motor. Om dit te repareren inclusief een grote beurt zouden we 3500 euro hebben moeten aftikken. Dit hebben we niet gedaan. We hebben een Volvo V60 D6 Hybride gekocht. Nog luxer dan we hadden , leren bekleding, automaat en power. Hopen dat we daar nog 4 jaar van kunnen genieten .

PRIVATE LEASE Volkswagen Passat

Praat verder op het forum