Volkswagen Passat 1.8 5V Comfortline (1997)

Volkswagen Passat
Volkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen Passat - interieurVolkswagen Passat - interieur

UitvoeringPassat 1.8 5V Comfortline
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2008

Degelijk maar niet foutloos

Deze Passat gekocht nadat ik wegens verandering van baan mijn lease auto moest inleveren.
De Passat van 1e eigenaar gekocht, was toen al dik 10 jaar oud maar alles voelde nog degelijk aan en de auto was rammelvrij.
Het is een erg comfortabele auto die vooral tot zijn recht komt op lange stukken. In het stadsverkeer vindt ik het motorblok wat bokkig en futloos onderin(1.8 20v). Trek je de motor wat verder door dan is deze vrij soepel en bouwt nog best wat kracht op. Wel is de auto dan een tikkie rumoerig, ook op snelwegtempo. Dit komt mede door het vrij hoge toerental (3.800 tpm bij 120 km/uur).
In de 35.000 km die ik er mee gereden heb geen echt grote problemen gehad. Wel telkens kleine dingetjes, waarbij je merkt dat de onderdelen voor deze VW aardig aan de prijs zijn. Ook in verbruik is de 1.8 20v niet de meest zuinige motor. De auto heeft me nooit laten staan, maar doordat er telkens iets aan stuk gaat vind ik de betrouwbaarheid maar net voldoende.
Ook merk je dat sommige zaken uit het ontwerp niet goed doordacht zijn (paravan onder voorruit loopt snel vol water, lekkage in deuren, centrale vergrendeling haperen). Dit komt zelfs bij jongere Passats voor. Uiteraard is het een auto van dik 11 jaar oud dus je kan ook wat verwachten. Maar met mijn vorige Toyota's ook met deze leeftijden en hogere km-stand nooit dit soort dingen gehad.

Uiteindelijk ingeruild op een Toyota Corolla Wagon D-4d.

Samengevat:
Pluspunten
- Degelijkheid
- Ruimte (al is kofferbak lastig toegankelijk)
- na 11 jaar nog steeds het model niet verouderd overkomt.

Minpunten
- vrij rumoerig
- vaak kleine defecten (ontwerp ook niet goed doordacht?)
- duur in onderhoud
- vrij dorstig (1 op 10 a 11)

6,0

PRIVATE LEASE Volkswagen Passat