Volkswagen Passat 1.4 TSI PHEV GTE Business (2021)
Uitvoering | Passat 1.4 TSI PHEV GTE Business |
Versnellingen | 6, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Zuinige plug-in
Na jarenlang benzine en diesels is dit mijn eerste plug- in en wat een genot is deze auto om mee te rijden. De meeste ritten verlopen puur elektrisch want met een volle accu kan 50 tot 65 kilometer gereden worden. En dat is heerlijk,zo stil en soepel rijdt de auto en met rustig optrekken en op tijd gas loslaten is een verbruik van 15 kwh makkelijk haalbaar. Als ik thuis kom hang ik de auto aan het stopcontact en 'tank' Ik via de zonnepanelen 'gratis'stroom. Ik erger mij wel eens aan de verhalen dat plug- in auto's veel meer co2 uitstoten dan de fabrieksopgave omdat mensen niet de accu opladen, waarom heb je dan een plug-in? In mijn lange termijn verbruik zie ik de volgende waardes. 5077 km en verbruik benzine 1.8 en verbruik stroom 9.6 op 100km. Prachtige waardes waar ik blij van word. En in die 5000 km zitten ook ritten naar Italië en Duitsland dus zeer goede waardes.
Naast het verbruik is het rijden in deze auto een genot. Snel genoeg stil en comfortabel. En ruimte over om met 4 personen met bagage op vakantie te gaan.
Dat ik de auto,een sedan mooi vind is wel duidelijk en over smaak valt niet te twisten.
Wat kan er beter? Dan begin ik met de navigatie dat is slecht omdat de bediening niet fijn is het systeem rare keuzes maakt en niet helder is bij aanpassingen aan de route. Gelukkig heb ik android auto geïnstalleerd en dat werkt perfect.
Wat echt niet goed is is de spraakbediening. Wat een waardeloos systeem. Het herkent de helft van de opdrachten niet en dan hoor je 'pardon' en dan houdt het op. Gelukkig is er 'hey google'.
Conclusie is dat deze auto met de kleine aanpassing in het systeem prima bij mij past. Ik geniet van de looks van de auto en het rijden is een genot.

Volkswagen Passat 1.4 TSI PHEV GTE BNS / Pano / Wegklap.haak / BOVAG garantie
- 2020

Volkswagen Passat Variant 1.4 TSI PHEV 218pk GTE Highline | Leder | Panoramadak | 360 Camera | Virtual cockpit
- 2022

Volkswagen Passat Variant 1.4 TSI PHEV 218pk GTE Business | Navigatie | Camera | Adaptive cruise
- 2022