Volkswagen Jetta 1.9 TDI 105pk Comfortline (2006)

Volkswagen Jetta
Volkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen JettaVolkswagen Jetta - interieurVolkswagen Jetta - interieurVolkswagen Jetta - interieurVolkswagen Jetta - interieur

UitvoeringJetta 1.9 TDI 105pk Comfortline
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Laatste dagen van februari dan toch mijn BMW ingeleverd.
De eerste dagen is het dan toch weer feest, want ja nieuw speeltje wie vindt dat niet leuk. Ook dankzij het koude weer de geneugten van verwarmde voorstoelen goed kunnen beleven. Ook de aanwezigheid van een ruime kofferbak is een pre en wat betreft de looks, zwart metallic met creme interieur icm met chroom aan de buitenkant maken het toch wel een gedistingeerde auto, die geregeld voor een passat wordt aangezien.
Zitten niet alleen maar pro’s aan. Mis het karakter van de achterwielaandrijving nu al en ook de TDI moet nog los komen en mist het hoogtoerige van een benzine BMW. Maar ja helaas moest ik gaan dieselen en BMW was geen optie meer.

Tot nu toe kan ik niet anders zeggen dan dat de auto goed bevalt, zal in de loop van de km’s wel updates geven.

Update 12-04-06
Nou de auto is voor zijn reparatie langs geweest bij de dealer, hebben er uiteindelijk 2 dagen over gedaan en is nu wel beter geworden. Helaas 2 dagen later barst spontaan mijn buitenspiel, dus moeten we weer ff terug om die ook maar eens te laten vervangen. Hoop dat dit het laatste is en nu de ’Deutsche Grunldlichheid’ boven komt in de auto.
Voor wat betreft de auto zelf, wordt stil aan steeds zuiniger zit ondertussen al op een verbruik van 1 op 17,5 dus begint al wat te worden. Ook de wegligging is zeker niet slecht en je kan er nog steeds hard mee de hoek om, enkel is het toch wel weer ff aanpassen voorwielaandrijving. Wat betreft de stoelen en comfort accessoires, daar hou je het wel lekker lang op uit de eerste dag tocht van 800km gemaakt en geen problemen.

Update 8-06-06
We zijn inmiddels voorbij de 18dkm en kan niet echt zeggen dat er zicht vreemde dingen hebben voorgedaan. De zomerbanden zitten er weer onder en en verbuik daalt nogsteeds. Zit op het moment tegen de 1 op 19 dus zeker niet slecht. Kan alleen maar zeggen dat ik me dus steeds meer thuis begin te voelen.
Enige wat ik wel opmerk is dat er langs de B-stijl naar mijn idee wat veel ledui de auto in komt al heeft de VW-dealer hiervan gezegd dat dit normaal is, iemand anders toevallig dezelfde ervaring??