Volkswagen ID.7 Tourer 77kWh 286pk Pro Limited Edition (2025) #5
| Bouwjaar | 2025 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand laatst | 3.400 km |
Volkswagen ID 7 limited pro tourer
Sinds eind december heb ik een nieuwe leaseauto. Na bijna 5 jaar afscheid genomen van de Skoda Kodiaq 1.5 sportline.
Zoals voor velen moest mijn nieuwe leaseauto 100% elektrisch zijn. En daarmee mijn eerst EV. Eind zomer kwam het bericht dat ik iets eerder van het leasecontract van de Kodiaq af kon zodat de nieuwe elektrische leaseauto nog in 2025 geleverd kon worden. Zoals we inmiddels weten grotendeels achterhaald
Na een voor mijn doen korte zoektocht naar een nieuwe auto ben ik op de Volkswagen ID 7 uitgekomen.
Mijn belangrijkste wensen:
• Een grote auto waar ik met mijn bijna 2 meter achter mezelf kan zitten.
• Goede stoelen
• Panorama dak dat open kan.
Omdat de auto zo goed scoorde voor mij op de 1e 2 punten heb ik het panorama dak wat open kon laten vervallen, mede door het gebrek aan aanbod aan auto’s die dit wel hebben.
De uitvoering die ik uiteindelijk heb gekozen:
Volkswagen ID 7 210 kw /77 KWH Pro Limited edition tourer:
• Moonstone Gray
• Interieur pakket plus (o.a. Comfort stoelen, massage verwarmd/gekoeld, Harman Kardon)
• Exterieur pakket plus (o.a DCC, smart glass panorama dak)
• Trekhaak.
Op 22 december de auto mogen ontvangen. Tegen de afspraak in stond deze op zomerbanden ipv zoals afgesproken winterbanden. Dit was tegengehouden door de leasemaatschappij. Daar stond ik met 286 pk op de achterwielen in de sneeuw. 3 weken later konden de winterbanden er onder. Wat ik geleerd heb die weken is hoe goed het stabiliteit systeem van deze auto is. Eigenlijk ondanks de slechte omstandigheden en uiteraard met gereduceerde snelheid geen centje pijn gehad.
Eind Januari de eerste lange rit, via een paar dagen in de Eifel naar München en weer naar huis. Met temperaturen rond het vriespunt is de range 350km. Je laad de auto maar op tot 80% dus dat is effectief 280 km. Je wilt ook wel een beetje marge overhouden zeg 50km (15%) dus dan is dat nog maar 230 km. Op de Duitse autobaan rij je dit makkelijk in 1 uur en 30 minuten weg. Dan zul je zeggen dan moet je langzamer rijden maar ik merkte qua range met deze temperaturen geen verschil in rijstijl. Zeer benieuwd wat andere ervaringen op dit punt zijn. Wat duidelijk merkbaar was op de terugweg toen ik van 0 graden naar 10 graden reed dat de range aan het klimmen was.
Over 779 km heb ik 6:25 uur gereden plus ongeveer een uur laden. Kom ik op 100km per uur gemiddeld inclusief stops. Verbruik was 22.7kwh/100 km. Met 80 cent per kwh is dat €18,16 per 100 km. Ik vind het ook heel hinderlijk dat er niet gecommuniceerd staat hoeveel een KWH kost. Het staat nu allemaal op de tankkaart en heb geen idee. Als ik met een benzineauto 100 km/u gemiddeld rij ben ik 14 euro per 100km kwijt.
Zoals aangegeven heb ik in Duitsland op snelheid gereden, de begrensde 180 haalt hij makkelijk, en zeker met de DCC op Sport en een beetje is hij op hogere snelheid prima stabiel. Ik zou deze auto makkelijk op 200+ durven rijden als dit zou kunnen.
De auto is extreem comfortabel, stoelen zijn next level en qua luxe en comfort kan deze auto makkelijk mee met het hogere premium segment. Autonoom rijden is ook echt goed. Er is 1 punt wat ik echt ondermaats vind en dat zijn de remmen. Waar je op de snelweg bijna alles op de elektromotoren remt is dit prima maar als je op een Duitse korte scherpe uitvoegstrook even echt moet remmen heb ik steeds het idee dat mijn caravan erachter hangt. Dan merk je de 2200 kg leeg en hadden die remmen echt wel wat meer punch mogen hebben.
Het interieurpakket plus is echt een toevoeging, of ik de volgende keer weer het exterieur pakket plus zou nemen weet ik niet.
Disclaimer dit is het beste wat ik ervan kan maken in combinatie met mijn dyslexie. Alle goed bedoelde taalkundige feedback wordt genegeerd 😊
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Volkswagen ID.7 Pro S Limited Edition | Achterbank in ongelijke delen neerklapbaar incl. middenarmsteun en doorlaadmogelijkheid | Afstandscontrolesysteem (Front Assist), met voetgangers- en fietsersherkenning | Airconditioning automatisch, 2-zone (Climatronic)
- 2026

Volkswagen ID.7 Tourer Pro Business 77 kWh accu. 210 kW / 286 pk Variant
- 2025

Volkswagen ID.7 Tourer 286PK Pro Limited Edition 77 kWh | IQ LIGHT | HEAD-UP | STOELVERW. | ELECT. STOEL + MEMORY | ADAPT. CRUISE | APP. CONNECT | DAB+
- 2025

Volkswagen ID7: wel of geen GTX, dat is de vraag

Zo gaan onze elektrische middenklassers met kou om: updates Mazda 6e en VW ID7

Door zeven (Balkan)landen met de Volkswagen ID7 Tourer kan, maar je moet wel vooruitdenken

Gouden sturen voor BMW, Opel en Volkswagen - en nog twee merken