Volkswagen Golf Variant 2.0 TDI 150pk Highline (2014)

Uitvoering | Golf Variant 2.0 TDI 150pk Highline |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
hij is besteld!
Een nieuwe baan, een nieuwe leasebak :).
Omdat mijn werkgever de restrictie had opgelegd dat alleen Volkswagen geleased kon worden, was mijn keus snel gemaakt.
Het wordt een Golf VI Variant (baby op komst), en dan wel met de volgende specs:
- 2.0 TDI 150PK (hele fijne motor!)
- highline uitvoering
- keyless entry
- trekhaak
- xenon
- park assist
Eergisteren is hij dan eindelijk geleverd, zie volgende verslag voor eerste ervaringen!
Eindelijk is hij er dan!
Eergisteren eindelijk mijn nieuwe auto opgehaald.
Ik was heel erg benieuwd hoe de 2-liter 150 PK het zou doen. Ik heb hiervoor altijd een GTD (2 liter 170 pk) gereden en vond de 1.6 een beetje tam aanvoelen. Meteen een ritje naar Heerlen vv voor de boeg (450km), een mooie kans om de auto op een langere rit en op de Duitse Autobahn te testen....
Om kort te zijn: wat een heerlijke auto. Soepel, snel, comfortabel en direct. Je hebt totaal niet het gevoel in een station te rijden, ook op hogere snelheden is er het beroemde "duwtje in de rug" en de auto voelt gewoon stabiel en stevig aan, ook op hogere snelheden.
Even wat leuke weetjes: verbruik bij 190km/u op de teller gemiddeld 1 op 14, op een kruissnelheid van 160 km/u op de teller gemiddeld 1 op 18, 130 km/uur 1 op 22.
Het discover Pro navigatiesysteem is een verademing ten opzichte van de RNS510 (wat op zich al een topnavigatie was). Veel sneller, touchscreen werkt een stuk beter.
Het Dynaudio systeem is ook sterk verbeterd tov Golf VI, lage tonen zijn een stuk beter vertegenwoordigd en je hebt meer instellingsmogelijkheden mbt klankkleur, karakteristiek etc.
Al met al een fantastische eerste ervaring, hopelijk blijft dit zo de komende 2 jaar!
Ik zal proberen om vandaag wat meer foto's te maken, mochten er verzoekjes zijn dan hoor ik het graag.
PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Volkswagen Golf 7 2.0 TSI R 4Motion DSG | Pano | Leer | Adaptive Cruise | Lane Assist | Ketting 140dkm Vervangen
- 2014

Volkswagen Golf 1.2 TSI - DSG/LaneAssist/Adaptive/Clima/NAP
- 2013

Volkswagen Golf Variant 1.4 Automaat Cruise Navi DB riem VV Camera Stoel vw Volle historie Nieuwe APK
- 2015