Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI 122pk Comfortline (2013)
Uitvoering | Golf Variant 1.4 TSI 122pk Comfortline |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Een sprong in het diepe
Twee dagen geleden heb ik deze Volkswagen Golf Variant (2013) met 1.4 TSI motor en 120.000 op de klok gekocht in een dorpje nabij Rotterdam. Een pragmatische keuze, al zeg ik het zelf. De auto is mij nooit zo opgevallen en had ik waarschijnlijk ook niet gekocht als ik niet een klein gezin heb waarmee ik de komende jaren op autovakantie ga naar Frankrijk en Italië. Een praktische stationwagen met veel ruimte is dan geen overbodige luxe.
Ik kom uit een Renault Mégane (type II) 5-deurs hatchback uit 2007. Die auto werd ons wat te klein en mijn vriendin vroeg om meer comfort en ruimte. Ik was zelf nogal verknocht aan het design (inderdaad, het is de Mégane met dat "rare kontje", you love it or hate it) en wist niet beter dan dat mijn Franse auto redelijk comfortabel reed. Tegen ieders verwachting in was-ie ook nog wel betrouwbaar.
De overstap van de Mégane 1.6 zonder turbo (een rijk uitgeruste Business Edition) uit 2007 in deze Golf voelde echter als een overstap naar een andere dimensie. Wat een ongelofelijk verschil qua comfort en luxe. Het is echt ongelofelijk! Deze Golf is bijna 10 jaar oud en ziet er van binnen uit alsof hij gisteren nog in de showroom heeft gestaan. De materialen die Volkswagen heeft gebruikt zijn echt ongekend. Al zal de Golf natuurlijk ook een eigenaar hebben gehad die netjes met de auto omging.
Ik heb gekozen voor een zwarte (deep black pearl) omdat dit de auto nog een beetje "stoer" maakt denk ik. Het compenseert een beetje het ietwat behouden design. In combinatie met deze velgen vond ik dat erg geslaagd staan. Wat eerste indrukken: ongelofelijk stil aan boord (ook bij 120 km p/u). Hij blijft lekker laag in zijn toeren. Het verbruik lijkt met 1 op 19 echt super. De speakers lijken niet al te best van kwaliteit. Serieus, in de stokoude Mégane had ik een beter geluid. Maar dat is op dit moment het enige minpuntje wat ik kan noemen.
Ben erg benieuwd hoe dit de komende tijd gaat bevallen. Het voelt als een sprong in het diepe. Ik heb nul ervaring met Volkswagen en had het stiekem het liefste bij Frans gehouden. Maar het moet gezegd: de Duitse degelijkheid straalt er gelijk van af. Het zit allemaal zo oerdegelijk in elkaar! Het lijkt voor de eeuwigheid gemaakt. Wie weet wil ik hierna nooit iets anders meer.
- Betrouwbaarheid4

Volkswagen Golf VII - Occasion Aankoopadvies

Hyundai i30 vs. Volkswagen Golf - Occasion dubbeltest

Renault Mégane Estate vs VW Golf Variant - Dubbeltest

Renault Mégane Estate - Volkswagen Golf Variant - Opel Astra Sports Tourer

Volkswagen Golf R Variant 2.0 TSI 4Motion R (2016)