Volkswagen Golf Variant 2.0 TDI 150pk Highline (2014)

Volkswagen Golf Variant 2.0 TDI 150pk Highline (2014)

UitvoeringGolf Variant 2.0 TDI 150pk Highline
Versnellingen6, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2017

Na al die jaren

Al bijna vier in mijn bezit met bijna 250k op de klok. Een diesel met een hoop vermogen, ondertussen getuned, en dus nog meer vermogen. Door het tunen is de auto zuiniger geworden zodat ik met een normale rijstijl 1:18 makkelijk haal. Het koppel en het vermogen is fors hoog wat de rijstijl altijd veel comfort geeft en er in ieder rijbereik te genieten valt. De auto si voor 2014 behoorlijk compleet uitgevoerd met o.a. de vele veiligheidsredenen. Xenon was destijds de voorloper van de huidige led- verlichting en de Highline uitvoering maakt de auto (voor die tijd) behoorlijk compleet. Naast de gebruikelijke kosten voor onderhoud en banden heb ik eigenlijk op één ding na altijd weinig kosten gehad. Maar de climat control, ofwel de airconditioning laat het regelmatig afweten. Helaas zijn naast de kosten ook het ongemak daarbij aanwezig. Het enige minpuntje dus. Maar helaas is het zo dat in Nederland de diesel een paria is geworden en weet ik niet wat mijn alternatief is zodra ik toe ben aan een nieuwe auto. Voorlopig rijd ik lekker door in deze 'sleeper' met veel ruimte, onopvallend maar met een o zo smeuïge en sterke motor.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf