Volkswagen Golf Variant 1.9 TD CL (1995)

Volkswagen Golf Variant

UitvoeringGolf Variant 1.9 TD CL
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf1998

Eenvoudige maar zeer betrouwbare wagen, heeft me nog nooit in de steek gelaten! Deed al wat ik wilde. De TDI van 90 pk is de max. snel maar toch zuinig.
Dashboard is heel sober maar degelijk! Sterk materiaal. Ziet er niet plastiekerig uit zoals bij andere merken meestal wel het geval is.
De centrale vergrendeling (met zelf bijgeplaatste afstandbediening) is heel gemakkelijk en sloot zelfs het elektrisch dakvenster. Wel jammer dat de koffer moeilijk te openen is met de drukknop opzij.
Geluidsisolatie is wel aan de mindere kant maar echt storend is het niet.
Wel vervelend is dat de voorwielen sneller spinnen wanneer je snel moet vertrekken om in te voegen maar dat heeft dan weer met het hoge gewicht van de wagen te maken.
De remmen doen het zeer goed en blokkeren de wielen bijna nooit waardoor de wagen bestuurbaar blijft bij een noodstop.

De meeste problemen had ik met de uitlaat. Waarschijnlijk doordat deze zo lang is het meer trillingsgevoelig waardoor de uitlaat sneller stuk gaat.

De voorste remmen slijten nogal vlug maar dat heeft meer met mijn (te sportieve) rijstijl te maken.

De rubbers achteraan de starre as waren versleten wat een bonk gaf bij het afrijden van een drempel. De vervanging ervan heeft me meer dan € 1200 gekost. (de lastafhankelijke remkrachtsteller moest ook vervangen worden)
Momenteel is er vooraan een zwevend gevoel bij het rijden aan hoge snelheden (130-140 km/u). Misschien dat de nog orginele schokdempers versleten zijn?

7,0

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf