Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI 110pk Highline (2013)
Uitvoering | Golf Variant 1.6 TDI 110pk Highline |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
VW Golf Variant 1.6TDI DSG Highline
Na vier jaar in mijn vorige VW golf 2.0TDI (handm.) te hebben gereden werd het tijd voor een nieuwe.
Gekozen voor wederom een Golf, Variant uitvoering met DSG. (1.6TDI)
kleur limestone grey, velgen 17" madrid, met exectutive plus pakket, wegklapbare trekhaak, getinte ruiten achter, comforstoelen, park dist. control, bagageschijdingsnet. de rest van de voor mij noodzakelijke opties zitten standaard in de highline edition.
Inmiddels heb ik de auto sinds 18/09/2013 in bezit en zijn dit mijn eerste ervaringen;
Motor:
*************************
Gekozen voor 20% en dus een 1.6TDI.
produceert 110PK (evenveel als mijn oude 2.0TDI) maar merk toch dat hij minder snel trekt, en moeilijker op hoge snelheden komt; van 140 naar 170+ bijvoorbeeld. (gewicht zal ook meespelen denk ik)verbruik is hierdoor ook hoger dan verwacht (zie onder)
Verder is de motor stil genoeg (nog wel) en de DSG functioneert goed; echter mag ie van mij soms wat minder snel terugschakelen als je nog maar een beetje gas geeft. maar irriteer me er zeker niet aan.
Flippers aan het stuur een leuk ding, maar daar ben je na 2minuten ook wel klaar mee. jij rijd toch een automaat omdat ze zelf niet teveel wilt doen :)
Navigatie / Systeem
*************************
100% beter als het vorige. Ook gelukkig eindelijk iets gedaan aan diefstalpreventie. Heb 4 jaar met samengeknepen billetjes rondgereden met mijn RNS 510 maar gelukkig nooit gejat. Heb me door dealer laten vertellen dat dit systeem anders is ingebouwd, en voor dieven niet meer interessant is. volledige spraakbediening werkt voor geen meter, het mens verstaat er niets van :) verder is het wel duidelijk, veel instelmogelijkheden, en snelle reactietijd.
ik twijfelde aan dynaudio, heb ik niet genomen. de kwaliteit van het geluid vind ik (voor in de auto) voldoende!
Interieur / exterieur afwerking
*************************
netjes, luxe interieur look, pianolak afwerking, half lederen bekleding, lederen stuur etc, kortom je stapt in een luxe auto. Dashboard meer gericht richting bestuurder. Vrij druk stuurwiel, maar wel makkelijk dat je je handen niet van het stuur af hoeft te laten. voldoende geruisloos, al kan het soms bij harde wind wel wat meer suizen dan ik gewend was.
Stoelen
*************************
zitten goed, zijn in alle mogelijke standen te verstellen en zijn mooi (half leer) massagefunctie leuk voor 10minuten. kan nou niet zeggen dat ik ervan op knapte. :)
Binnenruimte:
*************************
Ruim!! Voldoende beenruimte achter. Kofferbak enorm, en als je de banken neerklapt (gemakkelijk met 1 hendeltje per kant) zeeen van ruimte! Helaas geen reservewiel gekozen (vergeten) dus loze ruimte onder plankje, en een rep. kitje erbij gekregen. wegklapbare trekhaak werkt SUPER. ding blijft mooi schoon als je hem niet gebruikt, en je ziet er niets van. verbetering TOV mijn afneembare trekhaak op de oude.
Verbruik
hier komen de minpunten:
Ik ben een echt stevige rijder. mijn verbruik is 1: 13,5 / 1:14
Om te testen heb ik één tank rondgereden met begrenzer aan op 130 en rustig optrekken, maar dit leidde slechts tot 1:15.
beloofde waarden als 1:20 of 1:25 haal ik in de verste verte niet. ik rijd vrijwel alleen snelweg KM's
De brandstoftank is te klein voor zo'n bak. 50l waarvan 5 reserve.
Wanneer de range meter 0 aangeeft krijg ik er met moeite 43/44liter ingepropt. dit irriteert me mateloos! ik sta wekelijks bij de pomp, omdat ik 650km op een tank rijd. 9om er dan achter te komen dat hij helemaal nog niet leeg was).
ik hoop toch dat ik nog iets zuiniger kom te rijden als hij goed is ingedraaid.
zoniet dan serieus tuning overwegen voor brandstofbespraring, en dat kleine beetje powerwinst...!
Al met al een goede auto! ben er toch wel blij mee.