Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI 110pk Connected Series (2016)

Uitvoering | Golf Variant 1.6 TDI 110pk Connected Series |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Eerste ervaringen
Sinds 3 maanden rijd ik in een Golf Variant 1.6 TDI DSG.
De auto is een Connected uitvoering, dus standaard al behoorlijk compleet. Als opties heeft de auto adaptieve cruise control, een sportonderstel en reservewiel.
Komende uit een Mégane bevalt de Golf erg goed. Alles voelt net even een stukje degelijker en de stoelen zitten voor mij een stuk beter. Omdat ik bijna 2 meter lang ben, is de ergonomische bestuurdersstoel met uitschuifbare zitting erg prettig.
De motor in combinatie met de dsg automaat vind ik erg fijn rijden. De auto is voldoende snel en het niet meer hoeven schakelen is een verademing. Wel vind ik de automaat soms een tikje zenuwachtig en schakelt soms eerder terug dan ik zou willen. Vooral op de snelweg zet ik de hendel soms op 'handmatig' zodat de auto niet bij elke inhaalactie terugschakelt.
De ruimte achterin valt enigszins tegen; achterin de Mégane was meer plek voor de kleintjes. Ik moet mijn stoel nu verder naar voren zetten dan ik zou willen. De kofferbak is daarentegen erg ruim en heeft bovendien extra ruimte onder de laadvloer.
De adaptieve cruise control vind ik het vermelden waard. Het systeem is niet perfect (laat soms iets teveel ruimte leeg voor de auto waardoor auto's ertussen schieten), maar je gaat er veel relaxter door rijden en het filerijden wordt iets draaglijker.
Heel zuinig is de auto niet. Na 8500 kilometer zit het verbruik rond de 1:17. Ik rijd wel redelijk door, maar rijd ook veel op snelwegen dus het verbruik zou beter moeten kunnen in mijn ogen. Ronduit vervelend vind ik de kleine tank van 50 liter. Hierdoor sta ik veel vaker bij de pomp dan ik zou willen.