Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI 122pk Highline (2014)
Uitvoering | Golf Variant 1.4 TSI 122pk Highline |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
De eerste 1000 kilometer
Afgelopen jaar diverse keren wezen kijken naar een Golf 7, maar elke keer weer de vraag inruilen onze Golf 5 Plus van 2007 of toch weer een jaartje door rijden. Na wat geluidjes vanuit het vooronder en komende kosten in het verschiet maar de knoop doorgehakt. Een nieuwe zwart metallic Golf 7 Variant Highline Executive afgelopen donderdag opgehaald bij Martin Schilder in Schagen. Met o.a. 17 inch Dijon lichtmetalen velgen, een sportonderstel, sportstoelen, park assist,licht pakket en een trekhaak bovenop de highline configuratie. De dag na ophaling op vakantie en zo de eerste 1000 kilometer gereden. Met 4 volwassenen in de auto, vol beladen plus 2 fietsen achterop de trekhaak gaf ie geen krimp. Ondanks de volle belading en lekker doorrijden bleef het verbruik toch bijna 1 op 15, verder erg stil vergeleken met onze Golf 5 Plus. De stoelen zitten heerlijk en alles voelt zo vertrouwd aan echt een Golf, de gebruikte materialen kunnen wedijveren met een hogere klasse. Het enige minpunt vind ik de navigatie, die af en toe echt de weg kwijt was en de stem is niet echt prettig maar dat moet ik nog even uitzoeken of dat aangepast kan worden verder gewoon een hele goede auto.
de eerste 50 duizend km
Na 2 jaar in deze golf rijden kan ik niet anders zeggen dan een topauto. Ten opzichte van mijn vorige golf (plus) is dit een enorme vooruitgang in kwaliteit, dan bedoel ik met name de materialen die gebruikt zijn, het geluidscomfort en de rijbeleving. Is alles dan 100%, nee de navigatie die is echt VW onwaardig. Traag met opstarten, toch irritant om ongeveer een halve minuut te wachten voordat je wat kan doen en helemaal irritant is de uitspraak van de "dame" soms goed luisteren wat ze zegt, misschien moeten ze toch maar eens bij TomTom langs om te vragen hoe het echt moet, Amsterdam wordt Amsterdaaaam, nou ja nog wat werk te doen. Probleem tijdens de vakantie in Frankrijk is dat ie af en toe de weg kwijt was en dan een paar minuten moest zoeken maar misschien heeft dat met de satellieten te maken. Behalve de 30 duizend km beurt is hij terug geweest naar de garage bij 3000 km voor het vervangen van de antenne want de navigatie deed het niet en bij 41000 kg hadden we een lekke radiator, bleek dat de middelste koelrib lekte. Alles werd netjes gerepareerd onder garantie. Wat verbruik betreft op korte ritjes haal ik 1 op 16, tijdens de vakantie vol geladen en fietsendrager achterop 1 op 18,5, dit haalde ik niet met mijn vorige diesel golf dus ben zeer tevreden.