Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI 122pk Highline (2013)
Uitvoering | Golf Variant 1.4 TSI 122pk Highline |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Nieuwe auto, en tuning
Na mijn vorige, relatief goede ervaring met de Golf 6, op zoek gegaan maar een opvolger. En wel de Golf 7.
Lang gezocht naar zowel hatchbacks als de variant. Met de voorkeur naar een hatchback, want ik ben 21 en dat past nu eenmaal beter bij een jonge gast, maar een variant is ook oke, mits de juiste uitvoering..
Uiteindelijk na lang zoeken, geen leuke hatchback kunnen vinden, maar wel deze mooie dealer onderhouden variant met letterlijk alles er op en er aan! Van parkpilot tot zwenkelbare trekhaak tot massagestoel, het zit er allemaal op! En, hij stond een straat van me verwijderd, dus ik hoefde er niet ver voor te reizen.
Inmiddels ben ik al 2 maanden verder, en kan ik zeggen dat ik erg tevreden ben met de prestaties aan de pomp, en het karakter van deze auto, qua performance viel het wat tegen... Het voelt vertrouwd en gewoon goed. Mooie materialen en degelijke bouwkwaliteit.
Ook zijn er al enkele zaken aan gebeurt. Geen reparaties o.i.d. Maar om 'm iets te personaliseren.
Ik heb het volgende gedaan:
-MIB2 retrofit (scherm en unit)
-Ramen laten blinderen
-Getuned, Stage1+ remap
Vandaag is 'ie op de rollenbak geweest (niet bij autoweek..) dat was een hele ervaring, echt leuk om eens mee te maken en te zien.
De bedoeling was om naar 155 PK en 300Nm koppel te gaan. Uiteindelijk met een Stage 1+ Remap tuning de deur uitgegaan :)
Hij heeft nu maar liefst 173 PK en 350Nm koppel! Met certificaat.
En dat is echt te merken, ik heb nu meteen veel koppel onderin. Ik vond 'm origineel tegen vallen, maar nu is die gewoon lekker snel en sportief.
Kortom ik ben blij! :D (voor nu...)
Ik wil nog een setje mooie wielen eronder en een achteruitrij camera in het logo. Dit komt nog wel een keer. Dan ben ik helemaal tevreden.
Verder nog geen gekke dingen gehad.
In juni is de APK en ga ik een weekje naar Zwitserland.
To be continued :)
Helaas Vroegtijdig afscheid genomen
Zoals de titel al verklapt, heb ik helaas de auto weg gedaan.
Dit was een hele fijne auto om in te rijden, stil, zuinig en lekker groot.
De reden dat die weg is gegaan, mijn gezinsplannen zijn geschrapt ;)
Geintje...
Het hoge olieverbruik is de doorslag geweest. 1l op 2500 á 3000km geconstateerd. Al is dit volgens VW nog ruim binnen de norm van 1l op 2000km
Heb er 5000km mee gereden, en dat was genoeg om voor mij tot 2 keer toe olie bij te moeten vullen. Ik had er geen interesse in om hier veel geld aan uit te geven dit te verhelpen. De meningen over deze keuze zullen heus wel verschillend zijn, maar ik vond het persoonlijk niet waard om duizenden euro's uit te geven aan een auto van 10 jaar oud, om vervolgens het verbruik op te schuiven naar zo'n 1l op 5000km.
Hoofdstuk Golf 7 Variant is gesloten!
Ik heb inmiddels al een nieuwe. Een jonge gebruikte Seat Leon uit 2021. Hier zal ik ook een review van schrijven.