Volkswagen Golf Variant 1.0 TSI 115pk BlueMotion Connected Se (2016)
Uitvoering | Golf Variant 1.0 TSI 115pk BlueMotion Connected Se |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Eerste indruk zeer positief
Na een lange zoektocht waarbij ik twijfelde tussen een Ford Focus 1.0 (125 pk) of een VW Golf 1.0 TSI is de keuze uiteindelijk op de Golf gevallen, mede omdat ik deze auto aan alle eisen voldeed en dat er aan de bekeken Fords altijd wel een “maar” op te noemen was.
Qua interieur vind ik de Golf ook mooier en vooral rustiger, ook de stoelen van de Golf bevallen beter omdat de zitting net een fractie langer is.
De driecilinder van VW loopt mooier dan die van Ford, wij hebben namelijk als tweede auto een Fiesta 1.0 (100pk) uit 2018. De Ford motor begint te brommen bij toerentallen onder de 2000, dat doet de VW motor dus helemaal niet.
De Golf is echt heel stil, je merkt in het dagelijks gebruik nergens dat je onderweg bent met een driecilinder 1.0. Alleen als je in de tweede versnelling en een laag toerental wilt optrekken heb je veel geduld nodig, of moet je terugschakelen naar de eerste versnelling.
Over het verbruik niets dan lof, veel beter dan verwacht. Afhankelijk van de ritten die je maakt varieert dat van 1:16 tot 1:18. Dat is heel netjes voor een auto van dat formaat.
Hoe de techniek het op langer termijn houdt is voor mij nog even afwachten, maar ik heb goede hoop dat VW de TSI problemen wel onder de knie heeft gekregen.
Tot nu toe ben ik zeer tevreden met de aanschaf van deze auto, echte minpunten heb ik nog niet ontdekt in de eerste 10000 km.
Alweer bijna 5 jaar verder…
Met veel plezier rij ik al weer bijna vijf jaar in de 1.0 tsi Golf variant. De kilometerstand is inmiddels 212000. Vijf jaar geleden was ik heel benieuwd hoe de techniek van het driepittertje het zou houden……….
Op het reguliere onderhoud na heb ik weinig onkosten gehad, een meevaller dus. Ook het verbruik is een heel groot pluspunt, gemiddeld ongeveer 1 op 19!
Vaak lees je dat mensen de Golf saai vinden, het is zeker in de kleur Kliko-grijs geen bijzondere verschijning, maar het is wel een kwalitatief hoogwaardige auto, alles zit op de goede plek en is solide gebouwd. Het werkt allemaal heel intuitief. Als ik toe ben aan een volgende auto zal ik zeker een VW overwegen.
PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Volkswagen Golf 1.4 TSI ACT Highline CRUIS/CAMERA/LEER/NAVI/MASSAG
- 2014

Volkswagen Golf 7.5 1.0 TSI 110 pk|Highline Virtueel Cockpit| Carplay|Adaptive Cruise Control|Dealer Onderhouden|
- 2017

Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI Highline, GLAZEN DAK, CRUISE, NAV, STL VERW, TREKHAAK
- 2014