Volkswagen Golf Variant 1.0 TSI 115pk BlueMotion Comfortline (2015)

Volkswagen Golf Variant 1.0 TSI 115pk BlueMotion Comfortline (2015)

UitvoeringGolf Variant 1.0 TSI 115pk BlueMotion Comfortline
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2019

De eerste kilometers

Omdat onze Citroën C4 Grand Picasso 1.6 VTI uit 2009 op de 160000 km stond, vonden we het tijd voor een andere auto.
Voor de Citroën reed ik altijd Volkswagen Golf, de 3(GL 5 drs), de 4(GTI 5 drs) en de 5(2.0 FSI 5 drs), en dat was altijd goed bevallen, maar voor de ruimte een keer een Citroën gekocht.
Dat was op zich een fijne auto, maar wat rijden betreft niet echt mijn ding, nu ging ik dus weer op zoek naar een Golf, het is de Golf 7 Variant 1.0 TSI Comfortline geworden, een exemplaar van september 2015 met ±92000 km op de teller.
In Tilburg bij Auto Service Tilburg stond hij te koop, na de eerste proefrit een mooie inruilprijs voor de Citroën overeengekomen en afgesproken de auto op 6 april op te halen.
Auto rijdt heerlijk, even wennen aan het ontbreken van lawaai bij het optrekken :-), bij de Citroën leek het alsof we gingen opstijgen voordat je op de snelweg 130 km/h reed, met de Golf zit je daar sneller aan dan verwacht.
Een paar kleine dingen die onder garantie verholpen zijn, lucht uitstroom roostertje wat niet werkte, beurt niet in onderhoudsboekje vermeld en gestempeld, en een achterbank die niet leek te locken(verklikker bleef boven de bank uitsteken), en een parkeersensor voor die af en toe bleef hangen.
Zodra ik een paar keer heb getankt kan ik wat meer vertellen over het verbruik, over een paar maanden op zomervakantie en dan kijken hoe hij zich op de autobahn houdt.

De eerste tankbeurt

1e tankbeurt na 676 km, gemiddeld dus 1 op 16,89 , auto rijdt heerlijk verder, verbruik is van veel korte stukjes woon werk verkeer, en 3 snelwegritjes.
De airco heb ik niet veel aangehad, maar dat zal van de zomer wel het geval zijn, ben benieuwd.
Ik heb wel een aantal “extra’s” in gedachten, een normaal reservewiel i.p.v. pomp met flesje, een draadloze oplader voor mijn telefoon, en een originele achteruitrijcamera.
Het reservewiel is binnen en gemonteerd, de achteruitrijcamera is ook binnen, nu nog monteren en aanmelden.
Na wat langere ritten eens kijken hoe het verbruik dan is.

2e tankbeurt

2e tankbeurt is een feit, na 938,9 km, gemiddeld 1 op 19,52 met vooral snelwegritjes is dat best netjes, gezien mijn rijstijl :-)
Ik heb de airco wel een keer aangehad, en die ruikt een beetje muf, aan de garage doorgegeven, die gaan er nog een opfrisbeurtje voor geven.
Binnenkort wat eigen foto’s toevoegen, en ik zal de verdere bijzonderheden blijven doorgeven.

Vakantietijd

Op vakantie met de Golf, 1100 km enkele reis, lekker stevig doorgereden op de autobahn met volle bak bagage en 2 passagiers.
Auto heeft zich heel netjes gedragen, volle bak met veel bagage mee, komt heel vlot met verkeer mee, cruisen met 150 – 180 km/h geen probleem.
Ik kreeg wel een keer een bandenspanningsmelding onderweg, toen was in het linker voorwiel de spanning van 2,3 bar naar 1,8 bar terug gelopen, maar na oppompen is het niet meer zo ver terug gelopen.
We hadden wel op een stuk van 60 km op een bar slechte weg gereden(Polen inrijden), en daar af en toe een flinke klap te verduren gehad.
In heel de vakantie 4600 km gereden met een gemiddelde van 1 op 16,15, ik ben zeer tevreden eigenlijk.
Een klein sterretje in de ruit gekregen door een steentje, maar dat laat ik snel dichtharsen.
Volgende week gaat hij naar de dealer voor een vakantiecheck(voor de vakantie was geen tijd meer), dan even kijken of we nog puntjes naar voren komen die ik onder garantie nog kan meenemen.
Ik zal jullie op de hoogte houden.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf