Volkswagen Golf Variant 1.0 TSI 110pk Life (2022)

Volkswagen Golf Variant 1.0 TSI 110pk Life (2022)

UitvoeringGolf Variant 1.0 TSI 110pk Life
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2024

Volkswagen Golf 8 Variant 1.0TSI Life

Begin juni 2024 een +/- 1.5 jaar oude Golf 8 Variant uit 2022 aangekocht ter vervanging van onze Opel Astra Sportstourer uit 2017.

Wij hebben de de auto aangekocht met 33.300 km op de teller, wat ik persoonlijk een prima tellerstand vond voor de leeftijd.
Auto is opgeleverd met een grote beurt, dus aan onderhoud voorlopig geen gedoe als alles goed gaat.

Na oplevering van de wagen ben ik direct begonnen met het updaten van het infotainmentsysteem dmv OTA updates icm met gekoppelde smartphone.
Ondanks de gelezen verhalen en reviews moet ik zeggen dat wij eigenlijk geen issues hebben gekend met dit systeem. Misschien komt dit ook omdat de wagen uit 22 komt, en volgens de verhalen zou deze een andere (grotere/snellere) chip moeten hebben hiervoor.

Onze eerste grote ervaring met deze auto was direct een vakantie naar de Franse Dordogne met een bagagewagen er achter èn een dakkoffer op het dak.
Deze combinatie was ik al gewend van onze vorige wagen, echter voelde de Golf vele malen meer steady op de weg. Wij hebben in deze periode van 3 weken ruim 3500km afgelegd zonder problemen, en met een hele hoop plezier.

Nu heb ik uiteraard genoeg gelezen over deze editie van de Golf (de 8) maar ik moet eerlijk zeggen dat ik mij weinig kan vinden in de negativiteit hierover.

Op laterhand zal ik updates toe blijven voegen, waar dit intressant zal zijn.

Korte toevoeging Januari 25

Bij deze nog een korte toevoeging op het eerdere verhaal.

Bij aanschaf van de wagen in juni '24 hebben wij direct via de VW dealer geprobeerd een trekhaak te laten monteren. In 1e instantie was dit geen probleem, echter bleek later dat deze VW breed niet op voorraad was en dit qua levertijd niet te definiëren was.

Ivm de naderende zomervakantie toen besloten om via een andere weg een trekhaak te laten monteren. Een flinke opgave om een bedrijf te vinden die dit op zo'n korte termijn kon fixen voor ons. Gelukkig na veel bellen een trekhaakcentrum in Nootdorp gevonden die deze klus fantastisch en mega snel geregeld hadden voor ons.

Verder moet ik zeggen dat ik het kille en afstandelijke van de verhalen over de VW/Skoda dealers wel herken. De verkoper was een prima gozer, maar alle afhandeling was in mijn optiek echt heel kil en zakelijk.

Qua wagen, absoluut geen issues. Wát een geweldige bak! Natuurlijk zijn er luxere uitvoeringen te krijgen, en natuurlijk zijn er sportievere varianten. Maar met een gezin van 4 heb ik het persoonlijk niet nodig om de straatstenen uit de straat te trekken, laat staan om met 180 op de linkerbaan te proberen op te stijgen alsware een Airbus op de Polderbaan van Schiphol.
En alle extra elektronica kan alleen maar weer kapot natuurlijk.

Conclusie;
We hobbelen heerlijk comfortabel verder met onze VW "vrachtwagen" en genieten!

10,0

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf