Volkswagen Golf Plus 1.2 TSI 105pk BMT Highline (2012)

Volkswagen Golf Plus 1.2 TSI 105pk BMT Highline (2012)

UitvoeringGolf Plus 1.2 TSI 105pk BMT Highline
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2020

Van diesel naar benzine.

Nu we de laatste jaren steeds minder zijn gaan rijden toch maar besloten dat we van diesel moesten overstappen naar een benzine uitvoering. We reden in een VW Golf Plus 1.9 tdi die eigenlijk vanwege de hoge instap en binnenruimte heel goed was bevallen. Kortom een auto die prima was. Eerst op internet gekeken wat dan in aanmerking kwam maar nog lang getwijfeld tussen de Opel Meriva en toch maar weer een Golf Plus.

Op internet zag ik een keurige VW Golf staan bij een Toyota dealer niet ver van huis dus daar maar eens een bezoek gebracht. Het ging om een 1.2 tsi bluemotion in de luxe highline uitvoering van 2012 met wel wat rijervaring namelijk 208.000 km. Veel gelezen over deze motor en had dus eigenlijk al zo iets van dat wordt behelpen met deze motor.

Auto zag er echt keurig uit dus toch maar een uitgebreide proefrit gemaakt. Wat een pittige motor die in zijn 6 bij 100 km net geen 2000 toeren maakt en wat een verschil in geluid met mijn vorige auto. Heel veel pit zat er in deze auto tot mijn grote verbazing. Ook luxe uitgevoerd zeker t.o.v. de vorige Golf Plus die namelijk tot de goedkoopste uitvoering behoorde.

Toch deze auto niet gelijk gekocht maar eerst eens een paar dagen hier over nagedacht en nog wat zoekwerk verricht op internet. Er zat een keurige onderhoudshistorie bij en niet voelde aan dat hij al 200.000 had gelopen dus toch besloten om hem te kopen.

Ik heb er nog weinig mee gereden maar ben er toch wel heel blij mee. Zeker een aanrader voor als je iets zoekt met een hogere instap wat dan ook weer niet te groot is.

Inmiddels ruim 2 1/2 jaar verder.

Inmiddels zitten we bijna op km. stand 250.000. Een tijd terug een nieuwe distributieketting laten plaatsen en een nieuwe koppelingsplaat. Tijdje terug nieuwe remschijven e.d. achter laten vervangen. Ja gezien de km. stand was dit allemaal een keer te verwachten.
Auto bevalt me verder heel goed, hij valt als een goed jas om me heen. Verbruik is 1:15,2 gemiddeld op ruim 38.000 km dus redelijk netjes aangezien ik geen hele grote afstanden rijd.

De auto mag van mij blijven aangezien ik over zo'n anderhalf jaar met pensioen ga zal het aantal te rijden km's sterk dalen van 15.000 naar schat ik 5000 km per jaar. Dus gewoon blijven rijden. Wat wel een minpunt is voor mij dat is de achteruitrijlamp die echt onvoldoende licht geeft. Gelukkig wel een achteruit waarschuwing. Wat wel in positieve zin opvalt is de zeer snel werkende verwarming. Ik kan me niet heugen dat ik ooit een auto gehad heb waar dit zo snel en goed werkte. Komt misschien ook wel omdat ik hiervoor altijd diesel heb gereden.