Volkswagen Golf 2.0 TSI R 4Motion (2021) #2

Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Genieten en ergernis
Ik heb hiervoor 3 keer een Golf GTI gehad. De laatste GTI Performance heb ik 5 jaar gereden met veel plezier. Echt een fijne rijdersauto. Nu dus ruim een jaar deze Golf 8 R Performance. Dit is toch wel weer in alle opzichten de overtreffende trap wat betreft wendbaarheid en snelheid. Dus zover echt super die rijbeleving. Elke dag opnieuw. Maaaaar dit alles wordt helemaal maar dan ook volledig teniet gedaan door de inferieure electronica die is gebruikt in deze erg kostbare auto. Om deze “speelgoed” electronica te gebruiken in dit kaliber auto getuigt van pure minachting voor de klant. Er gaat geen ritje voorbij of er branden wel een paar oranje lampjes en gevaren driehoeken op het scherm. En dit gaat dan continue gepaard met allerlei meldingen en harde pieptonen. Als je een passagier meeneemt krijg je continu vragen of dit normaal is. Echt heel gênant deze Intertoys electronica. Ook zeeeeeer traag en slecht reagerende functies. Verder ook een terugroepactie brief gehad in juli 2022 dat de kunststof motorafdekking verwijderd moet worden ivm brandgevaar. We zijn inmiddels een half jaar verder en VW heeft bij herhaaldelijke navraag nog geen oplossing bedacht voor dit probleem. We rijden nog steeds zonder deze afdekking. Och het is ook maar een Golfje van ruim 80 K. Gek hè dat Golf van zijn voetstuk is getuimeld in de ranking van best verkopende auto. Als je de klanten van de ID serie ook zo gaat “verwennen” zal het rustig worden in Wolfsburg.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5
- Comfort4
- Kosten5
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Volkswagen Golf
Uitgelicht aanbod

Volkswagen Golf Variant 1.5 eTSI R-Line Business+ Navi / Climate / Panoramadak / Trekhaak
- 2022

Volkswagen Golf 2.0 TSI 245PK DSG GTI
- 2021

Volkswagen Golf 1.4 eHybrid GTE 245PK DSG Achteruitrijcamera, stuur/stoelverwarming, keyless, adaptive cruise, 18'' lichtmetaal
- 2022

Opel Astra vs. Volkswagen Golf - Dubbeltest