Volkswagen Golf 2.0 TSI GTI (2021)

Volkswagen Golf 2.0 TSI GTI (2021)

UitvoeringGolf 2.0 TSI GTI
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2022

Golf 8 GTI

Door de dramatisch slechte solftware en materiaalkeuze van de Golf 8 eigenlijk al besloten om mijn Golf 7 GTI Performance te houden. Dat was een sublieme auto en ondanks de 183000km nauwelijks sleet merkbaar. Desondanks af en toe gekeken of er geen 8 GTI te koop was met Harman Kardon, wegklapbare trekhaak (dus de Clubsport viel af; daar mag geen trekhaak onder) 19”, zwart, stoffen bekleding, achteruitrijcamera; je raadt het al: onvindbaar! Vond de 8 ook minder mooi dan de 7… Op een dag uit verveling maar eens gezocht en dan de trekhaak weggelaten. Bij Harrie Arendsen in Zevenaar stond er een. Foto’s geüpload en de dag erop word ik gebeld; meteen gekocht. De auto bleek in echte nieuwstaat. Een GTI moest een schakelbak hebben; dat had deze niet, maar dat wende erg snel. De bediening met alleen touchscreen is erg wennen en haalt het niet bij draaiknoppen en de regelmatig terugkomende melding dat “emergency brake assist momenteel niet beschikbaar” is en de meteen erna komende “travel assist is momenteel niet beschikbaar” zal ook bij veel mensen tot gegodver leiden, maar ach, het kan veel erger; kijk maar eens op YouTube naar de ervaringen van Karsten Arndt van de Duitse podcast “Alte Schule” (voor mij lang een reden om mijn 7 GTI te houden). Want de 8 GTI is een droom van een auto! Bloedsnel in de “S” stand, écht véél sneller dan mijn 7 was! DSG is subliem afgeregeld, fantastische wegligging, top sportstoelen en ongelofelijk zuinig: laatst met twee personen overdag van Cuijk naar Amersfoort gereden; 1 op 18,8! Heerlijk dat ik er nog niet aan geloven moet; aan een electrische auto en nog kan genieten van een GTI. is toch heerlijk, je rijd overal comfortabel naartoe en hebt altijd je eigen sportwagen bij je. Voor mij is er sinds september 1975 maar één droomauto, en dat blijft nog even zo: de Golf GTI!

9,5

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf