Volkswagen Golf 1.6 CL (1986)

autoreview

Volkswagen Golf

Signalement

UitvoeringGolf 1.6 CL
Versnellingen4, Handgeschakeld
Bouwjaar1986
Jaar van aanschaf2000
KM-stand bij aanschaf178.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Deze auto heb ik voor een habbekrats overgenomen zonder APK en met achterstallig onderhoud. Voor nlg 2000 opgeknapt en al 4 jaar en 65000 km goedkoop rijplezier.

Lage WA verzekeringskosten, wegen belasting Eur 39,- p/3 mnd, gemiddeld verbruik over het hele jaar 1:13,5 normale benzine bij gebruik van 40% in stadsverkeer en 60% op snelweg. Bij lange snelweg ritten gaat het verbruik naar 1:15/16. Ter referentie, ik ben een doorrijder.
De auto gebruikt ondanks de respectabele km-stand nauwelijks olie. Tussen beurten in hoeft er normaal gesproken niet bijgevuld te worden. Alleen na buitenlandse ritten waarbij continu 140 km/u wordt gereden zorg ik dat het oliepeil weer op het maximum komt.
Aan onderhoud, waar ik niet op bezuinig, geef ik bij een niet-merk garage en wasserij jaarlijks ongeveer Eur 800 - 1000 uit.

De auto is handig in gebruik. Ondanks ontbreken van stuurbekrachtiging redelijk makkelijk in te parkeren. Ruim voorin, ruim achterin en een relatief ruime kofferruimte doordat deze volledig te benutten door het ontbreken van bekleding. Mijn golfset past er b.v. in. De stoelen zitten heel redelijk.

De 1.6 motor met carburateur is redelijk soepel en trekt tot 120 km/u vlot door. Een comfortabel haalbare kruissnelheid is 130 km/u. Boven deze snelheid kost het meer moeite en maakt het exponentieel meer geluid. Overigens beschik ik over een versie met 5 versnellingsbak.
Koud wegrijden verloopt een paar minuten stotterend.

Ik rijd reeds jaren in oudere auto’s om te besparen op verzekering, afschrijving en rentederving. Deze Golf geeft me het gevoel dat ik in een duurzame auto rijd zowel qua techniek als qua model. Hij blijft het waard in onderhoud te investeren omdat de structuur goed is. Zelfs het lampje in de kofferbak doet het nog! Hier en daar een paar plekjes maar geen roest.

Toch ga ik op zoek naar een type 2 met 1.8 motor om nog vlotter mee te kunnen komen.

PROBLEMEN

- koppeling versleten
- radiateur lek
- kachel radiateur lek
- schokbrekers
- distributieriem versleten
- benzine lucht bij starten (niet te verhelpen)
- koppeling loodzwaar te bedienen (nieuw kabel gemonteerd)
- pakking kleppendeksel lekt
- bij 220000 km een scheur in de bekleding van de bestuurdersstoel
- Bougiekabels, verdeelkap, rotor vervangen. (=5pk extra)
- kantel mechanisme linker voorstoel defect
- ventilator maakt bijgeluid

Allemaal redelijk normale ouderdomsverschijnselen.

Verder normaal onderhoud als slangen, banden, en remmen.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens