Volkswagen Golf 1.3 CL (1984)

Volkswagen Golf 1.3 CL (1984)

UitvoeringGolf 1.3 CL
Bouwjaar1984
Jaar van aanschaf2003

hij is een beetje traag.

hier een review van de golf II.

toen we er een proefrit mee maakten vonden we hem aanvankelijk een beetje traag,mede omdat de motor niet goed reageerde.we besloten de auto toch te kopen om te kijken of we er wat van konden maken.

toen we de snelweg opgingen werd pas echt duidelijk hoe traag hij was.we kwamen nauwelijks de oprit van de snelweg op!dus we waren blij toen we toch thuis waren.waarom heb ik hem dan gekocht als ik hem zo slecht vind?omdat ik al langer met een tuningproject bezig ben en ik zocht naar een goede donorauto van niet meer dan 800 euro.

we gaan alles aanpassen,van de motor tot het interieur.hoe dat gegaan is lees je in het volgende stuk.

volledig getuned.

we hebben de golf opgevoerd en getuned,en vertellen nu onze ervaringen.

het eerste wat opvalt is natuurlijk de buitenkant.voor het uiterlijk hebben we gekozen voor een golf GTI kit,die de buitenkant wat opleukt en wat extra uitstraling geeft.ik vind het goed staan.wel jammer van de krassen op de rode strip bij de aflevering van de onderdelen(moet je erg goed voor kijken).bij het rijden valt meteen de binnenkant op.die is bijna helemaal gestript,om gewicht te besparen.het rijden zelf is een hele belevenis.als je de motor start,komt er een luide schreeuw uit de uitlaat,die over gaat in een luid gebrom.als je binnen zit trilt de hele auto en je hoort de motor nerveus brommen.

hier de motor/transmissie/chassis ingrepen:
1.3 vervangen door 2.0 GTI motor.
radiateur vervangen door exemplaar van ron davis racing.
ventilatiekanaal van Cool It.
STS Twinturbo systeem.
Elgin racenokkenas.
cartech motormanagement kit.
richmond 6 versnellingsbak(niet zichtbaar op de foto's).
aandrijving van voor naar achter verplaatst(achterwielaandrijving).
CARR chassisversteviging.
AVON sportbanden type cr6zz grootte 185/70r14
Scalvini raceuitlaatsysteem.
JOM JS1 sport-optica racestuur.

dit alles bij mekaar zorgt voor zo'n 40.000 euro aan kosten.
maar dat vinden wij het wel waard.
RIJDEN

als we eenmaal op weg zijn,valt het monsterlijke aan deze auto niet op aan de andere mensen op de weg.maar dat veranderde snel...
we 'meerden' aan bij een porsche 911 turbo uit 2002.voor het stoplicht.hij scheen niet door te hebben wat er naast hem stond.dus we grepen onze kans.toen het stoplicht op groen stond,spoot de 911 ervandoor(vanwege meer tractie).maar 6 seconden later spoten we er voorbij,een verbaasde 911 achterlatend.wat blijkt uiteindelijk:dit 'golfje' heeft 630 pk!
getest op de rollenbank in de garage.als je volgas geeft,wordt je niet in je stoel gedrukt,nee,je wordt naar achteren gekatapulteert,al het andere verkeer laat je achter je.

het rijgedrag is ook heel anders geworden.hij rijd als een racewagen over de weg,met enorm veel grip.maar als je een slipertje wil maken,kan dat ook(heb een drift cursus gevolgt in de tussentijd).

het motorgeluid is kei-en keihard.niet normaal meer.een heel hard snerpend geluid.je wordt bijna doof.

maar we zijn heel blij met deze auto,en we gaan binnenkort ermee racen!ik zal foto's plaatsen.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf