Volkswagen Golf 1.6 Diesel C (1983)
Uitvoering | Golf 1.6 Diesel C |
Bouwjaar | 1983 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Een golf 1 gekocht
De dag dat ik de golf 1 kocht...
Dat was natuurlijk even spannend, want meteen 180km naar huis rijden met een auto van bijna 40 jaar oud die je net een uurtje kent zou problemen kunnen geven.
Maar dit is de golf 1 diesel. Dus wat kan er mis gaan, nou niets dus ;)
Het is trouwens een vijf bak, niet een vierbak zoals de site beweert. Krijg het niet aangepast.
Bijna een jaar later
Bijna een jaar en bijna 10.000 kilometer (volgens de afwijkende teller) later.
De auto zou ik erg betrouwbaar noemen, en start ook altijd (op welke brandstof dan ook).
Maar, er kan dus toch nog wel iets misgaan met een ongeblazen 1.6 diesel. Toch vind ik het nog netjes voor zijn leeftijd.
De auto heeft me maar één keer tijdens het rijden in de steek gelaten. Er kwamen ineens een aantal rare geluiden uit het vooronder. Ik stopte de auto snel en ging kijken. De koelvloeistof gutste eruit. Ik verdacht de slang van de waterpomp.
Gelukkig gebeurde dit op een polderweggetje niet ver van een kennis van mij. Maar na twee kilometer duwen in de brandende zon bleek een koekblik van 800 kilo toch best zwaar.
Het euvel was snel gevonden toen ik de auto op de brug kon zetten. De hele waterpomp was losgekomen van het blok! Alle bouten waren compleet losgelopen. Ik heb de waterpomp vastgezet en ben verder gereden.
Daarna had ik bij de APK nog een probleem met overmatige brandstoflekkage van de brandstofpomp. Dit bleek de O-ring tussen het pomphuis en de verdelerkop te zijn.
Voor de rest enkel het gewone onderhoud.
Ik heb vorige week ook mijn wielen gewisseld naar nieuwe UP! Stalen velgen met nieuwe banden. Zie laatste foto, ik vind deze velgjes hem nog best goed staan.
Misschien tot volgend jaar.