Volkswagen Golf 1.0 TSI 110pk Life Business (2021)

autoreview

Volkswagen Golf 1.0 TSI 110pk Life Business (2021)

Signalement

UitvoeringGolf 1.0 TSI 110pk Life Business
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2022
KM-stand bij aanschaf20.500 km
KM-stand laatst20.500 km
Lezerswaardering: 34%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Import #2

 • 20.500 km

In maart 2021 importeerde ik een VW golf sportsvan van 2018 ik van Duitsland naar Nederland. Het finincieel rendement was optimaal, vooral gelet op de uitvoering en staat van het voertuig.
Echter in juli 2022 waren mijn vrouw en ik het slachtoffer van een ongeval. Op het moment dat wij als laatste aansloten in een stilstaande file, reed er een voertuig met +/-100kmpu frontaal achter op ons voertuig.
Ons voertuig was economische totaal-loss, echter was dit niet af te lezen aan het voertuig. Het feit dat ik dus stukje aan het schrijven ben, wilt zeggen dat mijn vrouw en ik het er goed vanaf hebben gebracht. Volkswagen heeft ons vertrouwen niet verloren, wat zeg ik, heeft ons alleen maar meer vertrouwen gegeven.

Afijn, fysiek en cognitief is ons herstel in volle gang, echter hebben wij geen voertuig. Daar ik zo'n goede ervaringen heb opgedaan met het invoeren van een auto, ben ik weer gaan zoeken. Het vergelijken van de prijzen tussen België, Duitsland en Nederland was een flink karwei, daar waar ik in het begin veel vertier uit haal, was het na enkele weken niet meer leuk. Vergelijken, vergelijken en nog een vergelijken. Het vergelijken van de basisprijs, opties, kilometer, bouwjaar, invoerkosten, afstand tot de verkoper, bpm etc. Uiteindelijk na een hoop vergelijken, wat ritjes naar Duitse dealers en proefritje, uitgekomen bij een VW Golf 1.0 tsi life business met 20500 km op de teller. Het verschil in de prijs met Nederland is nog steeds "bijzonder" te noemen. Bij de prijs zit automatisch, een nieuwe beurt, indien nodig TÜV-geprüft(apk) en verlengde garantie.
Hier kunnen Nederlandse handelaren nog van leren.

Het contract is inmiddels getekend, het geldbedrag overgemaakt en nu is het afwachten totdat ik een seintje krijg om de auto op te halen. Dan kan ik het langzaam tergend Nederlands proces van invoeren ingaan. Houd jullie op de hoogte.

17-10-2022
===========
Samen met mij vrouw, reizen wij met een gehuurde transportbus met daaraan een autoambulance, richting Duitsland. (1,5uur rijden).

Eenmaal aangekomen gaat de overdracht snel, wij overhandigen de zelfgemaakte appeltaart, (die in de onderhandeling is meegenomen) en zij overhandigde ons de sleutels en al het papierwerk. Terwijl mijn vrouw en ik aan het genieten zijn van een kopje koffie, zet een medewerker onze auto op de ambulance.

Alles goed en wel vast en getekend, stappen mijn vrouw en ik, na een ferme en welgemeende handdruk, de auto in om de auto naar Nederland te brengen.
Met enigzins klamme handjes en wat zenuwen in onze lege magen, rijden wij terug. Er staat toch een eigendom van een aanzienlijk geldbedrag op de aanhanger. Buiten het stuur van onze auto, hebben wij verder niet gek veel externe factoren in de hand en zijn overgeleverd aan....( extreme gedachten op dat moment).

Afijn, eenmaal in Nederland aangekomen, lossen wij onze auto bij een garage, welke gaat helpen bij de bpm-aangifte en de taxatie.
In afwachting van het taxatierapport....

Gemaakte kosten ex de auto:
Transport: 190 euro huur en brandstof.
Taxatie: 200 euro.

30-10-2022
==========
Na wat ellende door Post.nl is mijn Bpm-aangifte met taxatierapport in goede handen ontvangen. Het te betalen bpm-bedrag is direct betaalt aan de belastingdienst en nu in afwachting van mijn kentekenbewijs.

5,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (7)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens