Volkswagen CrossTouran 2.0 TDI 140pk (2008)
Uitvoering | CrossTouran 2.0 TDI 140pk |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Sinds april trotse eigenaar van een CrossTouran, zwart met oranje binnenbekleding (foto\'s volgen). Gezien de complete uitrustig maar erg weinig extra\'s erop geschroefd: parkeersensoren (altijd na aflevering laten doen: perfect verwerkt en geen bijtelling ;-), licht en zicht (lampen branden langer na uitschakelen), meer luidsprekers en zwarte achterramen. Vond mn het RNS510 navi systeem erg leuk maar die 2000 richtte te veel schade aan in het leasebudget. Daarnaast heb ik mijn ipod connector weer geinstalleerd (had hem in seat en past (uiteraard) ook op standaard radio van VW) dus qua muziek zit het wel goed. En voor de navi is een tomtom toch wel erg veel goedkoper. Oke, RNS510 ziet er erg slick uit maar al aardig wat geluiden gehoord dat men doorheeft dat dat apparaat met maar 4 torxschroefjes vastzit dus risco op ongeoorloofde extractie is mij te groot.
Selectie was lastig: mondeo stond hoog op lijst, evenals S-max, V50 em 159 SW. Ging volledig voor Alfa maar kon geen lekkere zit vinden en hij voelde zwaar aan, baalde ik behoorlijk van want wat is dat toch een enorm mooie auto (met itt 156 SW nu wel redelijke ruimte). V50 was te leasen met D5 motor dus dat was tweede optie maar ruimte was een echte tegenvaller dus ook V50 niet meer in picture. Mondeo was next, vermogen viel beetje tegen (2.0 diesel met 136 pk) en ford lijkt toch erg achter te lopen met officieel chippen. Maar goed, dat was niet grootste probleem: levertijd was minimaal een half jaar.....dan maar niet, duurde echt te lang. Helemaal niet echt stilgestaan bij CrossTouran. Touran heb ik in verleden tijdje al voorloopauto gehad en die beviel goed, maar wel saaie bus. Toen zag ik de CrossTouran en met het plastic erop vond ik hem er echt veel beter uitzien, front is lekker agressief en standaard velgen vinnik zelf ubercool (maar da\'s persoonlijk). Het blijft natuurlijk gewoon een bus maar men, wat rijd dat ding lekker. Altea was vlotter met zelfde motor maar komt denk ik door gewicht. Wil nog steeds een keer naar JD voor meer vermogen maar wil eerst eens even eerste beurt afwachten en daarna wellicht de gang naar chip maken.
Ruimte is super, multifunctionele stoelen eruit wippen is een eitje, gebeurt ook regelmatig want zonder stoelen is kan je er zo een echte aannemersbus van maken ;-) Wel jammer dat de achterstoelen niet verder naar achteren kunnen, nu hebben de kids toch net te weinig ruimte (zitten in kinderstoel), met meer ruimte door de stoelen nog verder naar achteren te kunnen schuiven hou je nog steeds een enorme kofferbak over maar goed.
Al met al voorlopig erg tevreden, ben nog aan het overwegen om de crosstouran stickers aan de zijkant eraf te halen (dealer moet toch logo\'s en typeplaatje achterop nog verwijderen) maar aan de andere kant vinnik het ook wel weer leuk staan.
Kan VW nix aan doen maar net na nieuwe ruit (mega bars) weer een steentje tegen glas en.....ja hoor weer een dikke ster.
Bij beurt alle deuren incl achterklep na laten kijken want je moet ze vaak twee keer dichtgooien.