Volkswagen Caddy Combi Maxi 1.2 TSI 105pk BMT Trendline (2012)
Uitvoering | Caddy Combi Maxi 1.2 TSI 105pk BMT Trendline |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Afgeleverd
Na een vertraging in de aflevering van 3 weken is de Caddy Maxi afgeleverd.
Een eerste rit beviel prima, kinderen in de auto en rijden maar. T.o.v. de Kangoo uit 2000 een enorme vooruitgang.
Mijn eerste bevinden waren, stil, prettige motor lekker power onderin de toeren.
Het is een grote auto en dat merk je in de bochten. Niet irritant, maar te verwachten van het type auto.
Duidelijk display met alles wat je zou willen weten erop.
Zal over een tijd nog de review updaten, tot op heden zeer tevreden.
eerste week Caddy
Bijna meteen na aflevering van de Caddy in NL op vakantie gegaan.
De auto volgeladen inclusief 6 personen en dit viel niet tegen. Voor 6 personen spullen en 2 kinderwagens was het goed te doen.
Wel nog wat op de 2e zit rij tussen de kids in.
De instap voor de kinderen op de 3e rij is goed toegangelijk en er is voldoende ruimte aanwezig waar ze hun spullen kunnen leggen.
Rijgedrag:
Het is een bestelwagen van oorsprong en dat merk je hij helt over in de bochten en je merkt dat je met een lange hoge auto op stap bent, met de wind vandaag is het opletten.
Motor:
De 1.2 tsi voldoet het is natuurlijk geen strepen trekker, maar hij heeft voldoende vermogen als je normaal door het verkeer heen beweegt. Even gas bij geven heeft zelfs met een volgeladen wagen effect. Snel is hij niet maar wel voldoende.
Kort in duitsland geweest en even 155 km aangetikt toen kreeg ik commentaar over de snelheid ;p
Opvallende zaken:
Hill hold control is erg makkelijk vooral bij uitritten is het praktisch dat je geen handrem hoeft te gebruiken.
Via het matrix display kan je ook de snelheid weergeven, erg handig.
Verbruik:
Ongeveer rond de 1:15/16
Conclusie:
Een prettige praktische reisauto die veel mensen plus bagage je van A naar B brengt.
2 jaar update
We hebben de Caddy nu ruim 2 jaar, en eigenlijk niet veel toe te voegen.
Verbruik is rond de 1:11.5 wat eigenlijk behoorlijk tegen valt, op lange stukken wordt het iets beter, maar dan kom je gemiddeld nog op 1:12 uit.
Enige minpunt is de auto radio de basis rcd210 die is onlangs kapot gegaan, net buiten de garantie en Van Mossel in Waalwijk rekent voor vervangen met 70% coulance nog 220,- en dat terwijl de unit zogezegd 585,- los kost, voor een half uur werk reken ze dus 150,-
Ook VW nederland houdt zich vast aan de juridisch garantie en stuurt me vrolijk terug naar de dealer.
Hier ben ik niet mee akkoord gegaan en heb voor 40,- op marktplaats een nieuwe unit gekocht en in een half uur overgebouwd.