Toyota Yaris Verso 1.3 16v VVT-i Linea Luna (2000)

autoreview

Toyota Yaris Verso 1.3 16v VVT-i Linea Luna (2000)

Signalement

UitvoeringYaris Verso 1.3 16v VVT-i Linea Luna
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2011
KM-stand bij aanschaf64.000 km
KM-stand laatst176.000 km
Lezerswaardering: 77%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Yaris verso....echte funcargo

 • 99.160 km

Toyota Yaris Verso

Mijn Yaris kocht ik op 24 juni 2011. Bouwjaar 2000-06. Tweede auto. Heel toevallig allemaal, mijn garage bood hem namens een klant aan. Was van een oude man geweest, die er in ruim tien jaar 64000 km mee gereden had. In een garage gestaan en zag er tip top uit op één klein deukje een een paar krasjes na. Technisch 100 %. Kocht hem voor het vriendenprijsje van €3000. In augustus 2011 reed een mafkees mijn linkerkant behoorlijk aan, twee gebruikte deuren erin, spuiten etc....tja dat was jammer voor rekening voor de tegenpartij. Enfin in september was het weer klaar. Gelukkig hadden we twee auto's.

Inmiddels schrijven we oktober 2013 en wat heb ik een plezier van dit karretje. Km 99160. Is onze tweede auto. Gebruik hem hoofdzakelijk voor woonwerkverkeer 4 dagen in de week, betrouwbaar en bakken van ruimte. Wat een laadvloer als je de stoelen in de bodem laat verdwijnen. Veel mensen hebben daar verbaasd naar staan kijken. De zooi van mijn volwassen kinderen regelmatig verhuisd van a naar b. Ik sloopte in 2011 een flinke keuken in het nieuwe huis van mijn dochter, twee ritjes naar de stortplaats en de klus was geklaard. Lachen....

Wat waren mijn onderhoudskosten? Nou niet veel, een accu, een beurtje en wat nieuwe olie etc.,een achterdeur schakelaar voor de binnenverlichting. He. Een nieuwe ab-sleutel gekocht omdat de oude wat gebarsten was. Kostte 140 piek, nou ja de oude doet het ook nog. In de achterdeur zat onlangs wat ruimte wat hinderlijk geluid opleverde. Mijn garage heeft dat handig en snel gefikst voor twee tientjes ofzo.

De Yaris rijdt als de brandweer, ik ben super tevreden. Verbruik 1: 15,5. Heb al heel wat auto's gehad van fiat 600, daf44, kadett (2) tot passat (3 stuks), twee nissans, polo, corsa, maar toyota is voor mij een nieuwe beleving! Oh ja, tip, niet te hard rijden......zie foto.

JB

Update maart 2014

 • 106.750 km

Nou de Yarisverso is weer naar de apk geweest en een onderhoudsbeurt. Mijn garagist zei lachend.......'Hm...geen lol aan, die auto, daar verdien ik niks aan!....klopt beurtje....nieuwe olie erin, ruitenwisservloeistof en gaan met die Toyota......

Oh ja een tijd geleden ben ik met mijn garage op zoek geweest naar een irritant rammeltje in de achterdeur, bleek een beetje teveel ruimte tussen de deur en de auto te zitten. Garage heeft het opgelost door rondom onder de deurrubber een dun stroomkabeltje te monteren, waardoor de boel weer even wat strakker zit.

Wat een auto! Rijd er mee naar mijn werk en gebruik hem als cargo wanneer er iets groters vervoerd moet worden. Bijna14 jaar oude auto is nog vrijwel als nieuw......in één woord super....wat een rijplezier!

JB

2018.....nog steeds super autootje

 • 141.258 km

Fantastische.....de Yaris Verso, mijn ugly mobiel vriendje.......
Nog steeds probleemloos, gekocht in 2011 met 64000km op de teller en als achttienjarige doet ie nog steeds braaf zijn werk.
Gebruikte hem als auto voor woonwerk verkeer, plm 12000km per jaar. Ben nu met pensioen, maar ik pieker er niet over hem weg te doen. In principe kunnen we best met onze andere auto.....maar deze wegdoen.....zo handig.....binnenkort moet er weer een Groningse fiets naar één van de kinderen in Utrecht....easy....vloer plat en gooi er maar in.....
Mijn collega's hadden het wel eens over de 'pausmobiel'.....moest er altijd om lachen.....als ze een keer meereden......oh, wat een leuke ruime auto....
Rijdt ie nou nog steeds in die oude Toyota......ja hoor en met veel plezier.

Update maart 2021

 • 164.000 km

Deze week heeft de Verso weer een jaarlijkse beurt en apk gehad. Niks bijzonders; hij gaat gewoon weer verder......
In 2020 is de dynamo vervangen en begin februari 2021 een nieuwe accu; de oude zat er zeven jaar in....
Het is en blijft.....-afkloppen-...... een fun cargo autootje....

Update 21 maart 2022

 • 176.000 km

Tja….hij heeft zijn beurtje en apk gehad in maart. Tot mijn pensioen, september 2018, reed ik er drie à vier dagen per week mee naar mijn werk, 40 km visa-versa.
In oktober 2018 werd ik vrijwilliger in het Nationaal Orgelmuseum in Elburg. Sinds die tijd, met uitzondering van een corona-periode, zit ik vijf a zes keer per maand een dagje in het museum waar ik mensen rondleid, orgeltechniek laat zien en voor hen op historische orgels speel. Groot plezier. Ik ben vroeger ruim 20 jaar kerkorganist geweest en bespeel nog dagelijks de piano en ‘s zomers ook wel een paar kerkorgels in Noord-Groningen.
En waar maak ik al die ritjes naar Elburg 240 km (visa-versa) mee?….met de inmiddels 22-JARIGE YARIS VERSO…..sleutel omdraaien en rijden maar….Onze andere auto een VW polo blijft thuis en wordt door mijn vrouw gebruikt en, op haar verzoek, als we samen op stap gaan.
Mijn garagehouders en ik zien het als een sport, zeg maar uitdaging om de Toyota zo lang mogelijk door te laten rijden…..en tot nu toe……geen enkel probleem……..
Heb deze auto nu ruim 11 jaar in bezit, ik heb nog nooit zo’n prettige, ruime, soepele, probleemloze auto gehad……Je mag me gerust een Yaris-verso-fan noemen……heb überhaupt nog nooit een auto zo lang in bezit gehad…

JJB

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (13)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens