Toyota Yaris 1.3 16v VVT-i Linea Sol (2001)

Toyota Yaris
Toyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota Yaris - interieurToyota Yaris - interieurToyota Yaris - interieur

UitvoeringYaris 1.3 16v VVT-i Linea Sol
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2002

Wat een heerlijke motor, echt een aanrader! Voor deze klasse voorbeeldig weggedrag, ligt als een huis op de weg. Remkracht en verdeling perfect, tordeert niet bij sterk remmen en vertraagd verschrikkelijk goed. Alleen het model is verschrikkelijk, model boodschappenauto/grootmoedervervoermiddel. De hoge zit geeft je het gevoel dat je in een grote auto zit, lekker ruim, veel handige opbergvakken(binnen armbereik). Kilometerteller met projectiescherm zit in het midden van het dashboard, prettig omdat je dan op de weg let ipv op de teller kijkt, nadeel soms zit je ver boven de toegestane snelheid. Benzine verbruik is zeer gunstig te noemen(zeker bij mijn rijstijl), 7l/100km, ongeveer 1 op 14.
Comfort bij hobbels (gezien de dichtheid van het aantal drempels in Nederland) was bij de peugeot 206 stukken beter. Je moet nu echt sterk remmen voor drempels, waar ik met mijn 206 met grote snelheid overheen reed, wil je ervoor zorgen dat de Yaris niet gigantische klappen krijgt.

We hebben het over een Toyota!
=> Geen rammels geen problemen, gewoon rijden.

7,0

PRIVATE LEASE Toyota Yaris