Toyota RAV4 (2016)

Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2020

Zweedse Japanner ?

Na 21 Saab's en nog wat andere veel minder aparte auto's nu aan mijn 2e Toyota bezig. Eerst een Prius +, fijne auto , super ruim en zuinig, maar miste het één en ander. Nu de RAV 4 AWD Hybrid.
Voor een SUV een heel mooi onderstel, comfortabel maar niet te zacht, stuurt opmerkelijk goed, helt nauwelijks over en is best snel. Niet uitnodigend snel maar als het nodig is wel. Vermoedelijk door hoge koppel ( Toyota geeft dat nooit op bij hybrides, flauw hoor ). Bij forse acceleratie wel een bescheiden geloei maar de auto rijdt zo soepel en makkelijk dat fors accelereren zelden voorkomt in de praktijk.
Afwerking is niet mooi maar wel goed d.w.z. knoppen op onlogische plaatsen, half verstopt maar wel oerdegelijk, kwalitatief prima en geen kraakjes en piepjes die op den duur heel hinderlijk kunnen worden.
Ik mis nog wel het één en ander wat bij SAAB véél beter voor mekaar was; stoelen zijn te kort en slecht instelbaar m.n. te weinig kantelbare zitting, ergonomie dashbord en beetje onhandige bagage ruimte ( accu ).
Minpunten: stoel en ergonomie en te kleine startaccu ( enige euvel waar ik in twee jaar tijd tegen aan gelopen ben )
Standaard Yokohama banden, deze maakten herrie, hadden last van aquaplanning, vooral in stevig genomen bochten. Vervangen door Bridgestone Turanza, alle irritatie opgelost.
Pluspunten: Degelijk, betrouwbaar en rijdt heerlijk ontspannen, zit niet slecht maar kan stuk beter. Maak voor mijn part een uitschuifbare zitting Toyota, probleem opgelost en kleine japannertjes gebruiken het gewoon niet, kom op zeg Toyota rijdt overal in de wereld en niet iedereen is klein !.
En last but not least. Superzuinig gezien zijn hoogte en gewicht

9,5

PRIVATE LEASE Toyota RAV4