Toyota RAV4 2.5 Hybrid AWD Executive (2019) #6

Toyota RAV4 2.5 Hybrid AWD Executive (2019)
Toyota RAV4 2.5 Hybrid AWD Executive (2019)Toyota RAV4 2.5 Hybrid AWD Executive (2019)Toyota RAV4 2.5 Hybrid AWD Executive (2019)Toyota RAV4 2.5 Hybrid AWD Executive (2019)Toyota RAV4 2.5 Hybrid AWD Executive (2019)Toyota RAV4 2.5 Hybrid AWD Executive (2019)Toyota RAV4 2.5 Hybrid AWD Executive (2019)

UitvoeringRAV4 2.5 Hybrid AWD Executive
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2022

Hij is er toch gekomen

Tsja, de eerste ruim 3.500 km zitten er alweer op. Nog geen uitgebreide review, maar die komt wel.

Ik zat met moeders in een andere RAV4 (deze dus) om eens te voelen hoe dat zit. Voor als het zover is..... Toen vroeg ze 'Of ik eens wilde kijken wat de andere RAV4 uit 2013 zou opbrengen'... Dat liet ik me geen 2 * zeggen. En na een nachtje slapen, wat het verschil tussen vraag en aanbod op €500 bracht, was de keuze snel gemaakt. Op 9 december hebben we hem opgehaald. Voor de caravan wel weer een AWD (deze RAV4 mag 1.650kg trekken).
Is de vorige toch geen 10-jaren project geworden, hoe tevreden ik ook was over die auto! Ik hoop dat die binnenkort een nieuwe happy eigenaar heeft.
De betrouwbaarheid van de nieuwe auto kan ik nog geen uitsluitsel over geven, verbruikskosten ook niet, maar voorlopig maar 4 sterren. kan ik altijd herzien. En zal op zich wel snor zitten.

In heel korte zinnen:
- Voorstoelen zitten beduidend beter;
- Hij lijkt (hoe ruim ook) minder ruim dan het 2013-model;
- Het overzicht in deze auto is heel fijn;
- Italiaanse Executive heeft minder opties dan de NL versie, vooral het verwarmd stuurwiel mis ik (deze is geïmporteerd uit Italië);
- Er zijn veel mensen die klagen over de navigatie, maar hij doet wat ie moet doen. En ik heb apple carplay of zo, maar weet nog niet hoe dat werkt?...
- Apple Carplay later erop gezet door dealer (bedongen bij koop) maar werkt nog niet optimaal. Dat ligt nu bij Louwman;
- Achterin nog steeds (meer dan) voldoende ruimte;
- Verstelbaarheid achterstoelen/bank minder dan de 'oude' RAV4 (2013);
- Mis het bagagenet in deze versie;
- Veel hulpsystemen, die ik uitzet in de wasstraat om te voorkomen dat ie zomaar gaat remmen als hij bedreigd wordt door een borstel;
- Zijdezachte motorloop;
- Als je het nodig hebt, komt de kracht zeer makkelijk en vloeiend erbij;
- Ligt als een blok op de weg en ik verwacht niet zoveel elanden in Nederland, dus dat zal wel loslopen;
- Nodigt extreem uit tot rustig rijden, maar wát een pit als je het pedaal vloert (ennuh: ik lees nog steeds over 'herrie' of 'veel geluid' bij hard optrekken. Ik merk daar niets van, hij blijft zo stil dat rustige communicatie geen enkel probleem is.)
- Winterverbruik 1:14,4 (maar ik heb wel een paar keer laten zien wat ie in huis heeft en wat gek gedaan hier en daar);
- Hoogte van bagageruimte is minder dan bij het vorige model en dat mis je;
- Water/ijs lekt makkelijk van de deurposten in het interieur, dat is jammer;
- In Nederland niet meest verkochte auto, maar wereldwijd wél, dus ben ik blijkbaar niet zo'n unieke persoon?.

Ik ben benieuwd hoe hij de lel van een caravan trekt (1.600kg, 6,50m opbouwlengte) en wat de kosten worden.

Dit is een startreview, wordt natuurlijk vervolgd.

Bijna 17,000 km en eerste (grote) beurt

Sinds de koop van de RAV4 8* met de caravan weg geweest. Hij is loeisterk! Waarom hij maar 1.650kg mag trekken is me een raadsel. Ik heb nog nooit zo'n sterke auto gehad. Eindelijk werkt Apple Carplay naar behoren. Die staat altijd aan. De stoelen zitten veel beter dan in de vorige RAV, maar de zittingen hadden nog wel ietsje langer gemogen. De 12V accu heeft me 2* in de steek gelaten, maar daarover later meer.
Wat jammer is, dat is dat een Italiaanse Executive uitvoering duidelijk minder 'goodies' heeft dan een Nederlands exemplaar. Ik mis zoal de koeling in de stoelen en de stuurwielverwarming. Verder is het een heerlijke auto. Met caravan tussen 1:10 en 1:11 en zonder caravan tankbeurten van 1:15 - 1:18. Het rijden van de Mergellandroute met mijn ouders draaide hij zelfs 1:20! En dat voor zo'n grote auto! Ik ben dus ook heel blij met de verbruikscijfers.
Hij is ook ruimer dan de vorige, de vakantiespullen inladen was geen enkel probleem! Zoonlief was afgelopen zomer zelf op vakantie en dan is evt. ook nog de achterbank beschikbaar, maar dat was niet eens nodig.
Nét de eerste beurt gehad. Een grote. Die was ook in prijs groot... Er waren geen rare zaken, maar wie verwacht dat ook van een dermate jonge occasion (en: Toyota). Maarrr, tijdens de test van de accu gaf die ook de geest in de garage en is op garantie een nieuwe 12V accu geplaatst. Hopelijk dat ik nu de ADAC of ANWB niet meer hoef te bellen! Het is nogal ontnuchterend wanneer je op vertrekken staat, caravan klaar, auto klaar, alles ingepakt en de auto start niet meer. ADAC laten komen. Een startlading erin, 1/2 uur rijden en hij deed het weer, maar toch!
Heb wel bijna 17.000 km gereden ipv de 15.000 die voor de beurt gelden, maar goed dat maakt dan alleen dat de pas niet meer geldig is... Ik ga alleen geen vakantie verzetten voor een beurt of dat veeeeel te vroeg doen.
De RAV bevalt uitermate goed. Op naar de volgende review.