Toyota RAV4 2.5 Hybrid AWD Bi-Tone (2019)

Uitvoering | RAV4 2.5 Hybrid AWD Bi-Tone |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Geweldige Hybride, dramatische Toyota
De nieuwe RAV4 BI-tone is een geweldige uitvoering, ook de door mij gekozen AWD versie rijdt heerlijk en zuinig.
Helaas heb ik wel een behoorlijke nasmaak gekregen van deze auto, eigenlijk meer van Toyota. Deze RAV4 is is qua uitvoering en dus ook qua prijs duurder dan een VW Tiguan, dus dan verwacht je een goeie auto.
Helaas heb je bij deze 2019 auto het gevoel dat je 10 jaar terug de tijd in gaat, zo is het Touch & Go 2 systeem werkelijk drama. Dat je aan een systeem moet wennen is logisch, maar dit systeem is echt niet handig. Navigatie is zwaar verouderd waardoor je doorgaans langer onderweg bent dan met bijvoorbeeld google maps. Bluetooth valt continu weg, telefoon gesprekken worden verbroken, integratie met je telefoon zoals bijvoorbeeld Apple CarPlay bestaat niet, de connected services werken alleen als je zelf voor een connectie zorgt met je eigen telefoon. De app store werkt niet, GPS van de navigatie valt weg als je zelf maar onder een viaduct door rijdt.
Heb je een aanhanger aan de trekhaak en wil je achteruit rijden, dan moet je handmatig alle systemen zoals parkeersensoren uitschakelen, maar zelfs dan nog blijft alles piepen of wordt de auto automatisch afgeremd.
Als ik met alle voorkennis van nu een nieuwe auto zou moeten kopen, dan kies ik duidelijk niet voor de Toyota RAV4, maar zou ik eerder gaan voor een VW Tiguan.
Vakantie update
Ondertussen zijn wij met de RAV4 op vakantie geweest naar Frankrijk en Italië. Het verbruik van de auto is goed, zeker voor een auto met dit gewicht en twintig dozen wijn in de kofferbak. In Frankrijk hebben we de geweldige kans gekregen van het navigatiesysteem om off-road te rijden op steile bergen en rotsblokken, helaas was dit niet onze keuze, maar het navigatiesysteem bleef ons maar kleine wegen insturen, terwijl er gewoon een provinciale weg was naar onze bestemming. Ik had gelukkig al een iPAD mini in het dashboardkastje verstopt voor het geval de navigatie het weer liet afweten, en dat was maar goed ook. In Italië heeft de navigatie ons een dusdanig route laten rijden dat we tot drie keer toe hetzelfde gebouw passeerde, we hebben ook een dag gehad dat we op een kruispunt een vrachtwagen passeerde die ons tegemoet kwam en die wij op onze bestemming weer tegenkwamen en nota bene al klaar was het lossen van zijn goederen. Wij hebben op onze RAV4 een camerasysteem dat automatisch aanspringt als de auto stil staat, dit is natuurlijk perfect, maar niet als je net bezig bent met het instellen van een adres in de navigatie, want dan kan je dus helemaal opnieuw beginnen (uiteraard ingesteld door de bijrijder)
Tijdens de reis hadden we erg veel last van de tellers die niet meer zichtbaar zijn door de zon, de reflectie van het plastic is erg groot en daardoor zie je dus ook je snelheid niet meer.
We zijn nu 18.500km verder en onderhand begin alles van plastic te kraken en de schokbrekers te piepen. Ben zelf bezig geweest om de plastic delen te voorzien van vilt om dit iets te dempen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Toyota RAV4

Toyota RAV4 2.5 Plug-in Hybrid AWD Style | Botsherkenning | Adaptive Cruise Control | Stuurwielverwarming | Achteruitrijcamera | Apple CarPlay/ Android Auto | Stoelverwarming | Carkit | Inc. 220v Laadkabel
- 2025

Toyota RAV4 2.5 Plug-in Hybrid AWD Bi-Tone Plus | Dodehoekdetectie | Noodremassistent | Adaptive Cruise Control | Lane Assist | Achteropkomend verkeer waarschuwing | Stuurwiel en Voorstoelen Verwarmd |
- 2025

Toyota RAV4 2.5 Plug-in Hybrid AWD GR SPORT 360" Camera, Stoel- & Stuurwiel verwarmd, Seat memory, Dodehoekdetectie, Suède GR Sport interieur,
- 2023