Toyota RAV4 2.5 Hybrid 2WD Dynamic (2022)

Toyota RAV4 2.5 Hybrid 2WD Dynamic (2022)

UitvoeringRAV4 2.5 Hybrid 2WD Dynamic
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2025

Aankoop gezinstank

Als je een tijdelijke RAV4 (lease) te rijden krijgt, waarmee je binnen enkele weken wordt afgesleept, omdat deze 90.000 kilometer lang geen onderhoud heeft gehad, wat doe je dan? Dan koop je privé natuurlijk een RAV4! Natuurlijk niet met de intentie om de auto te mishandelen, want zo zie ik dat, en dat heb ik nooit gedaan bij mijn vorige auto’s trouwens. Echter gaf dat wel weer een bevestiging van de kwaliteit van Japanse auto’s. Want na een grote beurt van 800 Euro was de lease-RAV4 weer helemaal het heertje, zonder bijzondere reparaties of schade. De vakantie daarna naar Boedapest, Hongarije, verliep ook vlekkeloos. Echter wisselde mijn vriendin van werk en moesten we op zoek naar een andere gezinstank, om onze twee jonge kinderen (0 en 2 jaar) met alle spullen ruim genoeg te verplaatsen.

Aankoop
Haar voorkeur ging ook uit naar een Japanse auto, aangezien ze hiervoor tweemaal een Mazda 2 tot 200.000 kilometer probleemloos heeft gereden, met alleen de reguliere beurten. Zodoende was de CX-60 ook interessant voor ons, maar voor ons budget kwamen we uit bij de eerdere modellen, die kwalitatief niet goed bekend stonden, opmerkelijk genoeg. Online vonden we een mooie donkerrode RAV4 bij een dealer in Leeuwarden, wel bijna twee uur rijden van ons vandaan. Maar een goede deal, met weinig kilometers, en nog een set winterbanden bij bedongen op velg. Inruil hadden we uiteraard niet.

Ervaring
Hiervoor reden we dus de witte RAV4 uit 2021, en dit model is van 2022. Toyota heeft wel enkele kleine verbeteringen en aanpassingen gedaan merkten we op in het interieur (USB-wijzigingen, audio die beter klinkt, adaptieve cruise-control die tot stilstand werkt e.d.). Verder is voor ons de grootste stap dat de vorige een 2.0 benzine handgeschakeld was, en dit een 2.5 benzine hybride met automaat. Het rijdt een stuk relaxter, maar ook wel zuiniger. En toch wel vermogen achter de hand. Met de 2.0 reden we 16,5 kilometer op 1 liter, nu zitten we rond de 20 kilometer per liter. Dit zo na ongeveer 4000 kilometer in de zomer, met airco. Het schakelen tussen benzine- en elektromotor gaat erg soepel. En met name het optrekken, om de massa in beweging te krijgen, gebeurt meestal elektrisch. De zomerbanden die er nu onder zitten zijn 1 inch groter en van Dunlop. Toch zijn ze stukken stiller dan de zomerset Bridgestone’s van de witte RAV4; andere banden wens ik daarom nu niet direct. Er zit een trekhaak onder, maar veel trekken kan hij niet (800 kilo geloof ik). Wellicht handig voor een fietsendrager als de kinderen groot zijn, plus dat het schade van achteren beperkt.

Toekomst
Gezien het model diefstalgevoelig is, is het prettig dat er al een alarmsysteem is geïnstalleerd (met certificaat). Laten we het niet hopen dat het nodig is, want we kijken er naar uit om vele jaren met deze RAV4 te doen. Zal ieder jaar proberen een update te schrijven, o.a. voor de kosten / het onderhoud. Net zoals voor de Peugeot 108 die we er bij hebben (in de basis is dat ook een Toyota haha).

9,5

PRIVATE LEASE Toyota RAV4