Toyota Prius THSD Comfort (2008) #13
| Jaar van aanschaf | 2012 |
| KM-stand bij aanschaf | 111.346 km |
| KM-stand laatst | 112.134 km |
Occasion Toyota Prius
Ruim twee weken geleden een Prius gekocht van een particulier. Na jarenlang Renault Espace gereden te hebben een behoorlijke overgang. Kosten gaven de doorslag. Financieel is het verschil te groot, zeker omdat de auto 9 van de 10 keer door 1 of 2 personen wordt gebruikt.
De auto blijkt qua beenruimte en comfort echter een prima auto voor lange mensen zoals ik (1,96 meter). Afgelopen weekend met het hele gezin (2 volwassenen en drie kinderen) in de auto gereden. Ook dat ging goed (ook achterin :-). Prius is dan ook een prima auto voor relatief korte afstanden binnen Nederland. Voor langere afstanden/ vakantie huren we mogelijk een grotere auto.
Vandaag voor het eerst getankt met de Toyota Prius (model 2, 2008). De auto rijdt iets minder zuinig dan de monitor (5,3) in de auto zelf aangeeft. Maar met een gemiddelde van 5,5 l per 100 km nog steeds uitstekend (bij normaal rijgedrag). Voorlopig erg tevreden met recente aankoop. Ik ben nieuwsgierig naar het onderhoud van de Toyota. Over een kleine 10.000 km weet ik meer.