Toyota Prius THSD Business Edition (2007)
| Uitvoering | Prius THSD Business Edition |
| Versnellingen | 1, Automaat |
| Bouwjaar | 2007 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Hierbij een update.
Inmiddels 37500 km gereden. 80% snelweg, 10% binnenwegen en 10% stad. Ik ben nog steeds enthousiast en tevreden over de Prius. Vooral het comfort, wat bij 1000 km per week redelijk belangrijk is, steekt boven het gemiddelde uit. Nog geen enkel mankement gehad. Gemiddeld verbruik is 5 liter per 100 km. Zijwindgevoeligheid is het zwakke punt van de Prius en af en toe mis ik toch wel een trekhaak. Verder niets als lof.
Sinds eind augustus rijd ik in deze auto, dus in ca 4 maanden tijd 15000 km gereden. De auto wordt zakelijk gebruikt en ik rij 80 % snelweg.
Ik was op zoek naar een auto met automatische versnelling en in diesel zijn die er niet zoveel. Ben eens aan het rekenen geslagen en kwam tot de conclusie dat de Prius de vergelijking met een diesel moet kunnen doorstaan. Toen de eerste geluiden kwamen dat men de bijtelling wilde gaan verlagen naar 14%, was mijn interesse definitief gewekt. Van mijn dealer heb ik de auto een dag mee gehad (400 km gereden) en was verkocht. Wat een heerlijke auto. Ok, echt sportief rijden is er niet bij, maar gezien de dagelijkse files waar ik in sta maakt dat niet echt uit.
Ondanks de vele snelweg kilometers haal ik een gemiddeld verbruik van 1 op 20 en ik rijd beslist niet truttig. Gewoon 120 waar 120 mag, 80 waar 80 mag, etc. Dit is mede mogelijk door de vormgeving en daaruit voortvloeiende lage Cw waarde.
De auto is zo compleet, luxe en comfortabel, dat ik geen dag spijt van mijn keuze heb.
Geen