Toyota Prius 1.8 Plug-in Hybrid Executive (2019)

Toyota Prius 1.8 Plug-in Hybrid Executive (2019)

UitvoeringPrius 1.8 Plug-in Hybrid Executive
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2024

Een dubbel gevoel.

Achterop deze Prius staat een sticker met de tekst "ich bin ein über multipla". Niet voor niks. Door een Europese bril gekeken is de auto foei lelijk. Hij heeft trekjes waarvan Amerikanen blij worden.
Waarom heb je hem dan gekocht zul je denken? Tja uiterlijk is niet alles. Ik was in London en het viel me op hoeveel priusen er reden. Mega veel. Dit zette mij aan het denken, er moest dus iets goeds zijn aan deze auto.
Nu weet ik wat het is. Deze auto is ontzettend zuinig in de stad. Deze auto verstaat de kunst van efficiëntie. Natuurlijk moet de bestuurder dan wel anticiperend rijden. En daar waar mogelijk moet de auto zelfstandig rijden.
1 op 30 is in de bebouwde kom zonder moeite haalbaar. Natuurlijk wel met een warme motor en op droge dagen.
Het verbruik is het sterkste punt van deze auto. Verder heeft iedereen voldoende plaats (voorin en achterin). Je krijgt wel eens de indruk dat Über ook aan de tekentafel heeft gezeten toen deze auto werd bedacht. Een ruime reismobiel voor 4 volwassenen.
En verder ... .tja de auto is oersaai, je ziet weinig tankstations, de fiscus vangt nagenoeg niets, bij de garage is het ook een en al lof.

Kan ik deze auto aanraden? Dat hangt ervan waarom je een auto koopt.
Als je zoals ik al heel veel geld aan auto's hebt gespendeerd, dan is dit een financiele verademing.
Zoek je echter een auto die een hart sneller laat kloppen, loop dan snel voorbij aan deze auto.

Waarom de foto? De prius en de Canopee, zeilen beide zeer graag.

PRIVATE LEASE Toyota Prius