Toyota Corolla Verso 1.8 16v VVT-i Linea Terra (2007)

Toyota Corolla Verso
Toyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla Verso - interieurToyota Corolla Verso - interieurToyota Corolla Verso - interieurToyota Corolla Verso - interieur

UitvoeringCorolla Verso 1.8 16v VVT-i Linea Terra
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

versnellingspookkabels

Deze auto heb ik in 2007 aangeschaft mede op basis van de uitstekende naam van Toyota.
Vijf jaar lang heeft de auto volledig aan de verwachtingen voldaan.Met name de ruimte is ideaal.Storingen hebben zich niet voorgedaan en de auto liep van onderhoud naar onderhoud.
De verhalen over ernstige tekortkomingen van Toyota uit USA nam ik met een korrel zout,totdat mijn wagen plotseling niet meer reageerde op de versnellingspook en rijden onmogelijk werd.
Nog steeds positief denkend ging ik ervan uit dat iedere auto wel eens een mankement heeft ,maar dat dat opgelost kan worden.In de garage bleken de kabels naar de versnellingspook gebroken hetgeen mij bij een hoge kwaliteitsauto als Toyota volkomen onmogelijk leek.Mijn zakelijke ervaringen met een groot leasepark met voornamelijk Europese auto's geven een heel ander en beter beeld.
Zouden de negatieve ervaringen in USA met Toyota dan toch conform de berichtgeving zijn?Dus uitzonderlijke mankementen vertonen binnen een redelijke termijn na aanschaf en daar in eerste instantie bij klachten nauwelijks gehoor aan geven.Inmiddels 800 euro lichter weet dat dit ook hier geldt.De importeur van Toyota Louwman en Parqui B.V wijst elke vorm van coulance af want dit probleem is bij Toyota normale slijtage,ook de garantie die in België 5 jaar bedraagt is in Nederland slechts 3 jaar.Ondanks positieve inspanning van de garage die ook in de steek wordt gelaten door de importeur weet ik in ieder geval bij zeer toekomstige beslissingen
over aanschaf van een nieuwe auto welk merk het niet gaat worden.

5,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee