Toyota Corolla Verso 1.8 16v VVT-i Dynamic (2007)

Toyota Corolla Verso 1.8 16v VVT-i Dynamic (2007)

UitvoeringCorolla Verso 1.8 16v VVT-i Dynamic
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Afscheid na (ruim) 5 mooie jaren

Vanwege het feit dat zowel de looptijd van het lease-contract alsook de kilometers waren bereikt heb ik op 7 mei de Corolla Verso ingeleverd. Ik heb hier vanaf 21 maart 2007 met veel plezier in gereden.

De vorige auto was een Avensis Wagon, maar met 2 volwassenen en 3 kinderen ging dit in het model van 2007 niet meer passen. Toen getwijfeld tussen een Mazda 6 Wagon, een Mazda 5 en de Corolla Verso. Mede door de goede ervaringen met Toyota en de positieve reacties van de rest van het gezin op de Verso is toentertijd de keuze op de Verso gevallen. Ondanks dat ik een Wagon mooier vind dan een (midi-)MPV heb ik toch veel plezier van de Verso gehad. Met een gezin met 3 kinderen is een MPV toch wel heel praktisch!

De ruimte op de achterstoelen is royaal en doordat de rugleuningen per stoel kunnen worden versteld kunnen de kinderen ook lekker slapen tijdens langere reizen.

Als caravan-trekker is de auto ook goed bevallen. De caravan met een max. gewicht van 1300 kg lag altijd stabiel achter de auto, ondanks dat de max. kogeldruk slechts 52 kg. is. Gezien het feit de de oversteek van de auto kort is heb je weinig last van deinen van de auto door de caravan (of aanhanger).

De auto is alleen voor het reguliere onderhoud bij de dealer geweest. Er hebben zich geen storingen voorgedaan, in al die tijd is er zelfs geen lamp(je) kapot gegaan! Tijdens de 'einde garantie' controle welke na 3 jaar op verzoek van de importeur is uitgevoerd werd gemerkt dat de voorste remschijven meer waren versleten dan de norm voorschreef. Hierop zijn de schijven, onder garantie, vervangen.

Voordelen:
- geen ongeplande/onverwachte garagebezoeken
- goede trekauto
- veel binnenruimte

Nadelen:
- geen 6de versnelling (hoog toerental op de snelweg)
- pittig verbruik (1 op 11,5 tot 1 op 12)