Toyota Corolla Verso 1.6 16v VVT-i Linea Terra (2003)

Toyota Corolla Verso
Toyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla Verso - interieurToyota Corolla Verso - interieur

UitvoeringCorolla Verso 1.6 16v VVT-i Linea Terra
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Bij de vervanging van mijn Avensis (3 jaar 120.000km) heb ik sterk getwijfeld tussen een nieuwe Avensis of een Corolla Verso. Mede door de vlotte verschijning, de hogere zit en het feit dat de kinderen ´niet meer zo vaak mee gaan´ heb ik uiteindelijk gekozen voor de Corolla Verso.
De Verso is een van de standaard Corolla afgeleide MPV die véél meer in huis heeft dan zijn standaard broer. De hogere instap en daardoor het zicht op de weg waren de doorslaggevende punten bij de aanschaf De veelzijdigheid zoals het simpel naar voren kantelen van de achterbankdelen, het even naar voren schuiven van die achterbank heb ik inmiddels meerdere keren gebruikt. ook de vele opbergvakken hebben zijn charmes. Geen volle portiervakken, maar een lade onder de voorstoel waarin de wegenkaarten kunnen worden opgeborgen.
De wegligging is uitstekend, al moet ik wel constateren dat de hoge auto stugger is afgeveerd dan mijn Avensis en daardoor iets minder soepel rijdt en kleine oneffenheden meer voelt dan ik gewend was.
Werkelijk verbluffend is het brandstofverbruik. Waarschijnlijk mede veroorzaakt door de brandstofmeter in de boardcomputer waardoor je bewuster het gaspedaal gebruikt, ligt het verbruik bij elke tankbeurt rond de 1 op 13,5. Als ik wat meer buiten kilometers maak kom ik tussen de 1 op 14 en 15 uit.
Helaas is de proefrit vlak voor de aanschaf wat aan de korte kant geweest. Achteraf heb ik spijt dat ik geen SOL gekocht heb. Niet vanwege de climaatregeling maar puur voor de neerklapbare armsteunen op de beide voorstoelen. Deze zouden het rijcomfort compleet maken.
Het enige punt van kritiek die ik op de Verso heb is de verlichting van het dashboard. Op zich schitterende wijzers (worden van achteren door speciale verlichting zichtbaar gemaakt), maar... als je overdag de verlichting aanzet, wordt de dashboard verlichting gedimd. Helaas kun je dan nauwelijks zien wat de meters aangeven. Uiteraard geldt deze ´misser´ niet voor mensen die pas bij donker weer de verlichting aanhebben.

Zoals bij elke Toyota zijn er uiteraard geen storingen te melden.

9,5