Toyota Celica 1.8 VVT-i (2000)
Uitvoering | Celica 1.8 VVT-i |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Vier jaar met mijn Celica gereden en nu net ingeruild voor een Corolla Wagon wegens familieuitbreiding :-) De Celica was een heerlijke wagen en ik mis hem af en toe wel.
Gekocht bij Louwman Den Haag, een prima dealer waar ik altijd goed wordt geholpen.
De auto presteerde prima, zeker op de wat hogere toerentallen. Als de motor door en door warm was (na een paar uur toeren), reed hij sensationeel lekker, dan was 220 op de teller geen probleem.
Comfort was voor een dergelijke auto dik in orde. Ook vakanties met twee personen kon prima, de kofferbak is heel bruikbaar. Zelfs met een baby ging het met enige improvisatie nog wel, totdat ze iets groter worden.
De stoelen zien er stoer uit, maar op de langere afstanden waren ze wat minder. Zicht rondom is niet best, maar dat hoort erbij. Fantastische versnellingsbak, schakelt heerlijk (kan mijn nieuwe Corolla niet aan tippen).
Wel veel rijgeluid binnen, op zich niet echt storend bij een sportcoupé, maar op lange afstanden wel wat vermoeiend.
Verbruik was dik in orde, onder de 1 op 12 kreeg ik hem niet.
Slechts wat kleine zaken zoals een piepende V-snaar, niet echt de moeite.
Wel kwamen er al na 2 jaar blazen op de lak van de (standaard)velgen. De dealer erkende dat dit niet moest kunnen en heeft ze kostenloos opnieuw laten spuiten. Goede service van Toyota dus!
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5
- Comfort4
- Kosten4

Toyota Celica 1.8 VVTL-i T Sport (2001)

Toyota Celica T Sport

Toyota Celica 1.8i 16V VVT-i (2000)

Toyota Sienna - Auto-immigratiedienst

Praktijkervaring Toyota Yaris (2011-2020): dit vinden eigenaren van hun auto