AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Toyota Camry 2.2i GL (1997)

Toyota Camry 2.2i GL (1997)

UitvoeringCamry 2.2i GL
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2002

Niet voor niets al jaren de best verkochte auto in de USA. Dit is een heerlijke auto. Zeer stil en uiterst comfortabel. Vooral op lange afstanden, zoals een ritje naar Zuid Frankrijk, een perfecte reisauto. Kruissnelheden van 160 km/u of meer zijn geen probleem. Bij rustige rijstijl is een verbruik van 1 op 12,5 haalbaar. In de afgelopen 4,5 jaar nooit slechter verbruik dan 1 op 10 gehaald. Vind ik niet slecht voor een auto met dit gewicht en een 2.2 ltr. motor. Zwakke punt van de auto schijnen de koppelingplaten te zijn. Deze heb ik dan ook bij 200.000 km laten vervangen. Tevens destijds de distributieriem laten vervangen. Verder normaal onderhoud. Opvallend is dat ik nog steeds met de 1e uitlaat rondrijd. Ik rijd al meer dan 25 jaar auto, maar een auto met de betrouwbaarheid, kwaliteit etc.etc. zoals de Camry heb ik nimmer gehad. Enige nadeel is dat je bij inruil merkt dat dit soort auto’s niet geliefd is in Nederland. Ik kocht de mijne in 2002 voor 12.000 euro. Dat was wel bij de Toyota dealer, met een hoge inruilprijs voor mijn toenmalige auto en met een jaar garantie. Ik mag blij zijn als ik nu omstreeks 3.500 euro terugkrijg. Dus gewoon doorrijden voorlopig.

UPDATE: 6 MEI 2007

De Camry staat inmiddels op ruim 236.000 km. Nog steeds probleemloos. Auto heeft bij 232.000 km een kleine onderhoudsbeurt gehad zonder bijzonderheden. In tegenstelling tot het hierboven geschrevene, kan ik melden dat het mij gelukt is om de auto voor een stuk meer dan 3.500 euro in te ruilen. Vanwege het feit dat ik steeds meer ga rijden, heb ik besloten tot de aanschaf van een recente diesel. Na maanden lang rondneuzen, onderhandelen etc.etc. is het mij gelukt om de auto voor een zeer aantrekkelijke prijs in te ruilen. Steeds meer dealers ontdekken dat deze auto’s ’goud’ waard zijn in het buitenland ( met name Afrika ). Dit schroeft de inruilprijs behoorlijk op. Mijn Toyota Camry gaat ( althans dat beweert men ) naar Nigerië.

UPDATE: 18 MEI 2007

Camry is nu echt ingeruild.

Geen noemenswaardige problemen. Na de aankoop ANWB laten keuren en daar kwam destijds alleen een kapotte condensor van de airco uit. Dit is onder garantie door Toyota vervangen. Verder, zoals gemeld, zijn de koppelingsplaten vervangen. Verder normaal onderhoud. Iedere 10.000 km een onderhoudsbeurt afwisselend klein en groot.

Topauto!! In vijf jaar tijd 100.000 km gereden, zonder echte mankementen. Als mijn volgende auto net zo goed blijkt ben ik dik tevreden.