Toyota Aygo 1.0 VVT-i x-play (2014)
Uitvoering | Aygo 1.0 VVT-i x-play |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
2 dagen in bezit en al tevreden
Nu 2 dagen de nieuwe aygo in bezit! zeer tevreden over de rij kwaliteiten van de auto.
Heb als proefrit de knaloranje x-cite gereden en was toen al onder de indruk van deze kleine auto. In de x-cite zat het xplay pakket met multimedia scherm en achteruitrijcamera. Het oranje was wel een gave kleur in combo met het zwarte kruis echter ik heb ook gekeken naar de verkoopbaarheid van de auto over een paar jaar.
Ik heb dus gekozen voor Charcoal (donker) Grey (grijs) met een metallic zilver kruis. Is wat braver maar ziet er ook cool uit :)
Ik heb daarbij ook in het interieur het zilver pakket gekozen en het xplay pakket met camera. nu zou je zeggen heb je zo'n camera nou echt nodig met zo'n kleine auto, ik zeg nee niet echt maar het is wel heel makkelijk nu om te zien hoe ver je van een auto zit met parkeren!
samen met het xplay pakket zit natuurlijk ook het multimedia systeem die de radiozenders goed speelt, tot nu toe geen storingen gehad daarnaast kan je ook je telefoon of tablet koppelen om via bluetooth muziek af te spelen. Er is ook een optie met mirrorlink waarbij je apps van de telefoon op het scherm van de auto zou kunnen verschijnen, deze optie heb ik nog niet geprobeerd dus kan ik er weinig over zeggen.
Alhoewel ik tot nu toe nog maar 100 km heb gereden kan ik al wat zeggen over de wegligging, zitcomfort en verbruik.
Wegligging is als een kleine auto uiteraard dus moet men geen wonderen verwachten echter ik vind dat de aygo redelijk goed op de weg ligt zonder oncomfortabele hobbelige gevoel van de weg wat ik bijvoorbeeld wel had bij een C3. je kan dus zeggen dat de aygo stevig genoeg geveerd is maar ook weer niet te strak.
Zitcomfort is m.i. goed in de nieuwe aygo, de stoelen zijn stevig, de zitting is lang en de rugleuning geeft goed steun.
het interieur is ruim en zo lang je niet naar achteren kijkt heb je niet het gevoel dat je in een kleine auto zit. Kofferbak is klein echter wil je iets meer meenemen dan kan je de achterbank, bij mijn uitvoering, in delen neerklappen.
Verbruik staat voorlopig op 1:18,5 met voornamelijk rijden in de stad. zodra ik een paar keer getankt heb zal ik proberen hier een update te geven.
Motor technisch merk ik wel dat je actiever met schakelen moet zijn anders zit je gauw in te lage toeren en heeft de motor geen fut, hou je de toeren erin dan gaat de auto als de brandweer (voor de klasse)
Zodra er meer te vertellen valt zal ik dit posten