Toyota Aygo 1.0 VVT-i x-play (2019) #4

Uitvoering | Aygo 1.0 VVT-i x-play |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Bijna 5 jaar en 1 op 19,5 gem.
Ik rij deze Aygo vanuit private lease. Het is onze 2e auto dus ik rij voornamelijk in de regio zo'n 630 km per maand.
Met mijn lengte van 1,87 meter en met de stoel op de laagste stand gaat het prima. Ik rij zuinig en heb alle tankbonnen ingevuld op de verbruiksmonitor en zo weet ik dat ik over 35555 km tot nu toe gemiddeld 1 op 19,6 heb gereden, oftewel 5,1 liter / 100 km. Dat valt me reuze mee. Op de snelweg rij ik 104 km/h op de snelheids begrenzer en bij die constante snelheid is de Aygo het meest zuinig.
Om in te halen op de provinciale weg moet je soms 2 versnellingen terugschakelen om een beetje power te krijgen. Kachel doet het prima. De airco heeft wat minder vermogen. Als het boven de 30 graden is heeft ie moeite om het goed koel te krijgen.
Met 4 volwassenen er in gaat alleen als de kleinste personen voorin zitten, dan staat de stoel goed naar voren en kan zelf ik achterin zitten. Voor korte regionale ritten. In de kofferbak past 1 grote koffer. Met boodschappen doen staat er altijd wel iets op de achterbank.
Bijna 5 jaar heb ik de Aygo nu en nog nooit iets vervelends meegemaakt.