Toyota Avensis Verso 2.0 16v VVT-i Linea Luna (2003)

Toyota Avensis Verso
Toyota Avensis VersoToyota Avensis VersoToyota Avensis VersoToyota Avensis VersoToyota Avensis VersoToyota Avensis VersoToyota Avensis Verso - interieurToyota Avensis Verso - interieur

UitvoeringAvensis Verso 2.0 16v VVT-i Linea Luna
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Na de Renault waren we toe aan een auto met een 2.0 liter motor, i.v.m. de aanschaf van een zwaardere caravan. We wilden de nieuwe Scenic 7 persoons afwachten, maar toen kwam onze dealer met de Avensis, die als inruiler binnenkwam. Na een lange proefrit waren we zeer enthousiast. Een zeer ruime auto, 6 prima zetels met armleuningen en geweldige rijeigenschappen. We hebben nog even gereden in het nieuwe model, maar die vonden we er niet op vooruitgegaan qua uitstraling.
Het kost wat moeite om de goede zit te vinden, maar als je deze hebt zit je prima. Achterzijde is wat moeilijk in te schatten, maar dit is door parkeersensoren opgelost. De motor reageert geweldig op het gaspedaal: wat een kracht straalt deze auto uit. De kracht zit er in het hele toerengebied in! Je hebt ook niet het gevoel in een (te) grote en hoge auto te zitten. Zeker vergeleken met mijn vorige 2 Scénics rijdt deze auto als een spreekwoordelijke trein. Zeer stil, koersvast, prima stuur- en rembekrachtiging en prima zicht rondom.
In juli zijn hebben we 3000 km met een 1350 kg zware caravan gereden met een benzine verbruik van 1:7,5 met een snelheid van 100 km. Normaal verbruiken wij 1:11 met hoofdzakelijk korte ritten.
Tot nu toe nog geen enkel probleem met de auto gehad.

Tot nu toe geen enkel probleem. Er is geen enkel piepje of kraakje te horen.

Na 40000 km nog geen enkel probleem met de auto gehad. Ongelooflijk wat een betrouwbaarheid!

Na bijna 55000 km heb ik deze auto ingeruild voor een Corolla verso. Helaas is de Avensis verso uitlopend en bijna niet meer leverbaar en hebben we deze grootte niet meer nodig.
Pluspunten:
Ongelooflijk soepele auto;
Perfecte besturing;
Zeer comfortabel;
Sterke motor;
redelijk verbruik 1:11,5
vering is zeer goed;
prima restwaarde;
probleemloos.

Minpunten:
wel erg groot;
veel met stoelen moeten sjouwen;
minder luxe uitgevoerd (in vergelijk met de Corolla die we nu krijgen)

9,5