Toyota Avensis 1.8 16v VVT-i Linea Luna (2004)
Uitvoering | Avensis 1.8 16v VVT-i Linea Luna |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Jawel! Na enige omzwervingen weer terug in mijn oude vertrouwde merk: Toyota.
Na een Saab 9.5, Mercedes SLK200 en een SLK230K aut. bereden te hebben, was ik als pure autoliefhebber en kilometervreter naarstig op zoek naar een uiterst betrouwbare Toyota.
Hoewel bovengenoemde auto’s niet ovedreven slecht waren, had ik vreselijke heimwee naar het fijne gevoel dat ik in mijn Toyota Celica automaat uit 1994 had gehad. Een geweldige auto waarmee ik uiteindelijk bijna drie ton heb gereden.
Het is uiteindelijk de Toyota Avensis geworden.
Model sedan 1.8 Linea Luna automaat uit 2004. Van buiten misschien wat suf en zakelijk, van binnen echter overladen met luxe! Luxe aangekleed dashboard voorzien van notenhouten delen met uitgebreide boardcomputer en stereo-set, die bedienbaar is op het stuur. Goed werkende ventilatie-unit met climate controle en verwarmde buitenspiegels, die omklapbaar zijn uitgevoerd. Alle ruimte om je heen, alhoewel de achterste wielkasten in de kofferbak de bagagemogelijkheden wat beperken. Enig nadeel achteraf is de besmettelijk lichtcreme bekleding, die regelmatig schoongemaakt moet worden. Zelfs de in dezelfde kleur uitgevoerde gordels worden grauw.
De wegligging voldoet prima in het dagelijks verkeer. Hoewel voor mij wat te zacht en comfortabel afgeveerd, verrast de Avensis mij in elke bocht: Zonder twijfel stuurt hij trefzeker de bocht door: als een mes door boter. Motorisch zit deze Avensis aan de ondergrens van zijn kunnen. De 1.8l benzinemotor heeft er merkbaar moeite mee om de 1265kg wegende Avensis op gang te brengen. Desondanks ben ik er over tevreden, temeer omdat eenmaal op de snelweg de wagen verrassend zuinig zijn werk doet: Maar liefst 1 op 16. Welke auto van zijn caliber doet dat na?
De Avensis doet uiteindelijk waar ik zo naar hoopte: Starten, lopen en uiterst gladjes en vooral stil voortbewegen. Zelfs de automatische versnellingsbak doet bijna onmerkbaar zijn werk. Daar kunnen ze bij Mercedes nog van leren. Voor mij gewoon een genot om in te rijden! Waar bovengenoemde auto’s mij in de steek lieten of irritaties bezorgden, daar brengt mijn Avensis mij al maanden waar ik wezen moet. De dealer dacht al dat ik ontevreden was, zo weinig kwam ik daar!
Kortom een auto die ik zeker zal aanbevelen.
Sorry, echt niets!