Toyota Auris (2008)

autoreview

Toyota Auris (2008)

Signalement

Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2022
KM-stand bij aanschaf161.200 km
KM-stand laatst173.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Aanschaf Auto

 • 167.500 km

Afkomstig van een volkswagen Passat R36 is dit een hele stap terug. Wegens gezondheidsredenen deze overstap moeten maken.

Ik was op zoek naar een auto met de volgende eisen:
- Niet te duur qua aanschaf
- Betrouwbaar
- Voorzien van leuke opties
- Indien mogelijk snel

Na een tijdje zoeken kwam ik toevallig bij de Auris uit. Het model viel niet direct in de smaak, maar een model blonk er uit in positieve zin. Het betreft een Toyota Auris 1.6 120pk met af-fabriek sport pakket van Toyota. Zeer uniek en tot op heden geen zelfde kunnen vinden.

Wat verandert er aan het uiterlijk? Andere voor-achterbumper. Aangepaste zijskirts. Dubbele uitlaat, geen neppe eindstukken! Deze aanpassingen maken van een brave auto een gave sportief ogende auto.

Verder is de auto full-options
- Stoelverwarming
- Leder
- Schuif/kanteldak
- Cruise-control
- Xenon
- Sfeerverlichting
- Achteraf ingebouwde subwoofer, welke zeer netjes is weggewerkt.

De auto stond er smetteloos bij. De auto was brandschoon van binnen en buiten.

De deal was snel gesloten.

Wat valt op: Auto is stil, maar zit wel op hoge toeren bij 120 km/u.

De auto had een grote beurt gehad met nieuwe banden en remmen voor en achter.

Over de banden ben ik niet tevreden. Het betreffen de goedkoopste banden die er te vinden zijn. Dit uit zich in zeer slechte grip op nat wegdek. Als bestuurder die A-merk banden gewend is, vind ik dit levensgevaarlijk.

Woensdag a.s. staat er een afspraak gepland voor het vervangen van 4 banden voor Michelins. Zonde van de nieuwe banden die er op zitten, maar veiligheid gaat voorop. Tevens wordt de auto gelijk uitgelijnd.

Verder staat er eind december een kleine beurt gepland bij de dealer. Hierbij zal de auto volledig nagekeken worden en eventueel onderdelen vervangen worden die er aan komen qua slijtage.

Al met al ben ik tot nu toe erg tevreden

Beurt

 • 173.000 km

We zijn inmiddels weer een aantal duizend kilometers verder.

Een korte tussenstand:
- 4 nieuwe banden laten monteren. Michelin primacy 4 á 700 euro
- beurt uit laten voeren bij toyota de Jonge. Betreft een onderhoudsbeurt volgens schema. Hierbij hebben ze een oliewissel gedaan en op verzoek een complete inspectie van de auto. Deze is in zeer goede staat. Geen bijzonderheden. Kosten 245 euro inclusief pechhulp internationaal.

Auto blijft een fijne reisgenoot. Geen op of aanmerkingen!

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens