Toyota Auris 2.0 D-4D-F Sol (2009)

Toyota Auris
Toyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota Auris

UitvoeringAuris 2.0 D-4D-F Sol
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Na bijna 4 maanden levertijd de Auris binnen gekregen. Over het uiterlijk van de Auris valt te discuseren. In mijn ogen is hij absoluut niet lelijk, zeker vergeleken met wat oudere Toyota's. Qua looks bevalt hij mij prima. Het interieur is mooi en goed verzorgt. Erg handig is het dubbele dasboardkastje. De stoelen zitten erg goed en tellerpartij is mooi en overzichtelijk. Van de passengiers heb ik vernomen dat achterin ook goed vertoeven is, ruimte genoeg. Als je voor het eerst in stapt denk je wat zit de versnellingspook raar maar blijkt ideaal te zijn; je grijpt nooit mis en schakelt prettig.
De wegligging is behoorlijk goed, het lijkt of je op een rails rijd. Auto wil niet zomaar van zijn koers af. Auto is zeker niet stug geveerd en eigelijk comfortabel. Je zou denken dat het ten koste zou gaan van het weggedrag maar dus niet.
De 126 pk die de motor levert vind ik meer dan genoeg. Wel had de motor onderin iets meer trekkracht mogen hebben. Maar ja er moet ook 1360 kilo op gang gebracht worden. Daarin tegen heeft de motor geen moeite als ie ruim een ton moet trekken.
Het verbruik is wel iets hoger dan ik verwacht had. Het is in de loop wel beter geworden (de motor is soepeler gaan lopen want in het begin leek of de motor draaide in dikke vet). Moet zeggen dat ik op dit moment toch veel korte stukken rijd. Gemiddeld kom ik op ca. 1:15/16.
Standaard is de auris uitgerust met navigatie en werkt prettig. Audiogeluid is prima. Climatcontrol werkt ook naar behoren. Zelf heb ik vaak de airco uitstaan.
In mijn ogen heeft de auris veel pluspunten en heb totaal geen spijt van mijn keuze. Uiteraard zijn er ook wat min punten.

min punten:
- Remmen piepen, nieuwe remblokken gekregen en is wel stukken minder geworden,
- Switchen van displayfunctie, bedieningsknopje bij tellerpartij
- niet echt heel storend; het klotsen van de brandstof tussen vol en 3/4